Tällaista tilannetta harvoin näkee: Toyotan Sébastien Ogier ajoi ralliautollaan kolarin siirtymätaipaleen liikennevirrassa

6:40
Ogier nappasi rallin kärkipaikan lauantaina aamupäivällä onnistuneen rengastaktiikan turvin.

Toyotan Sébastien Ogier lähti Kroatian MM-rallin päätöspäivään 6,9 sekunnin johtomarginaalilla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin nähden, mutta ennen päivän ensimmäistä ek:ta sattunut kolari saattaa maksaa ranskalaiselle voiton.

Ogier jäi päivän ensimmäisellä ek:lla 2,7 sekuntia Evansille, ja sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää kuva hänen autostaan, joka oli kärsinyt vaurioita ek:lle johtaneella siirtymätaipaleella.

Hetkeä myöhemmin Toyota vahvisti Ogierin joutuneen kolariin aamun ensimmäisellä siirtymätaipaleella. Toyotan mukaan auto oli sellaisessa kunnossa, että Ogier pystyy jatkamaan kilpailua. 

Päivän toisella ek:lla Ogier hävisi Evansille 7,0 sekuntia ja menetti johtopaikkansa. Ogierin mukaan auto on ok, mutta hänen elekielestään päätellen se on kaikkea muuta. Autolla pitäisi ajaa vielä kaksi ek:ta, ja Hyundain Thierry Neuville on 18 ek:n jälkeen vain 5,6 sekunnin päässä Ogierista.

Sosiaalisessa mediassa jaetulta videolta käy ilmi, mistä Ogierin auton vauriot syntyivät.

Ogier oli vaihtamassa liikennevirran mukana kaistaa, kun hänen takaansa tulikin auto huomattavasti kovemmalla nopeudella. Takaa tulevan auton kuljettaja ajoi päin Ogierin auton oikeaa kylkeä.

Takaa tullut auto pyörähti tienvarteen ja pysähtyi. Ogier näytti jatkavan matkaansa, mutta video päättyy pahasti kesken.

Videon perusteella kolari sattui sikäli ikävässä paikassa, että nouseva aurinko paistoi suoraan päin kuljettajien kasvoja. Takaa tuleva auto ei siis todennäköisesti nähnyt Ogierin vaihtavan kaistaa, ja toisaalta Ogier ei myöskään nähnyt takaa tulevan auton lähestyvän niin kovalla nopeudella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja