Sebastian Vettel yrittää nähdä itsensä Räikkösen ikäisenä F1-kuskina: ”En ole nytkään yhtä komea kuin Kimi!”

Sebastian Vettelin mukaan ajamisen nautinto ja tulevat sääntömuutokset tekevät hänen puolestaan päätöksen siitä, aikooko hän jatkaa uraansa F1:ssä vielä pitkään. Hän huomauttaa, että tuskin Kimi Räikkönenkään näki itseään kisaamassa vielä 40-vuotiaana.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettelin jatko F1-ympyröissä on noussut kesän mittaan puheenaiheeksi saksalaisen pudottua jo viidettä kertaa peräkkäin MM-taistelusta Ferrarin kuskina. Hän pitää punaisissa ajamista yhä etuoikeutena formula ykkösissä, mutta loputtomiin hän ei aio turhautua lajin parissa.

Joissain spekulaatioissa on väläytelty Vettelin lopettamista jo tämän kauden jälkeen, mutta nelinkertainen maailmanmestari ei selvästi ole itsekään vielä selvillä ajatuksistaan.

– En osaa sanoa, kuinka kauan olen täällä, mutta rakastan kisaamista. Minusta nämä ovat parhaimpia tai nopeimpia autoja, joita löytyy. Se ilo, jonka ajamisesta saan, on samanlaista kuin aina.

– Tietysti motivaatio on korkealla saada homma hoidettua Ferrarin kanssa, joten ne kaksi asiaa varmaankin ohjaavat sitä, olenko maisemissa vai en, Vettel pohtii.

Suomalaistoimittaja Heikki Kulta kysyi Vetteliltä, näkeekö hän itsensä hyvän ystävänsä Kimi Räikkösen ikäisenä sarjassa mukana. Räikkönen täyttää lokakuussa 40 vuotta.

– En ole nytkään yhtä komea kuin Kimi, joten en ole myöskään yhä komea 40-vuotiaana, Vettel vitsailee.

– Eipä sitä parane miettiä. Jos ajattelee, että olisi kysynyt Kimiltä 32-vuotiaana, voiko hän kuvitella ajavansa 40-vuotiaana, niin en usko, että olisit saanut vastausta.

– En tiedä. Se riippuu siitä, miten tulevat vuodet menevät. Se riippuu siitä, mihin laji menee isossa muutoksessa, joka tulee tai ei tule vuonna 2021. Sitten katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu. Olen 40-vuotias vuonna 2027, joten ”en tiedä” on vastaukseni. Sori Heikki, Vettel jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat