F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vetteliltä rohkeaa puhetta – linjasi suoraan, että sääntömuutokset vaikuttavat uran jatkopäätökseen

1:09
Videolla tilanne, josta Sebastian Vettel sai rangaistuksen Kanadan GP:ssä.

Ferrari-kuski Sebastian Vettel on linjannut Autosportin haastattelussa, että kaudeksi 2021 tulevat sääntömuutokset vaikuttavat merkittävästi siihen, jatkaako hän F1-uraansa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Juuri 32 vuotta täyttäneellä Vettelillä on sopimus Ferrarin kanssa vielä ensi kaudesta. Sitä seuraavalle vuodelle F1-sarja kokee sääntömullistuksen. Etenkin autoihin on tulossa isoja muutoksia, mutta myös sääntökirjaa katsotaan uudelleen.

Vettel kritisoi etenkin Kanadan GP:n jälkeen nykymenoa, jossa "lakimiespuhe" on vienyt aitoutta lajista. Hän menetti kisan voiton saatuaan viiden sekunnin rangaistuksen Lewis Hamiltonin estämisestä.

Autosport kysyi Vetteliltä, onko vuoden 2021 säännöt tärkeässä osassa, kun hän päättää jatkostaan F1:ssä.

– Totta kai, kyllä, hän totesi.

– Minun täytyy voida sanoa, että autot ovat jännittäviä, että formulat ovat jännittäviä. Kello tikittää, ja on hyvä, että meiltä on kysytty, Vettel sanoi viitaten kuljettajien mahdollisuuksiin vaikuttaa tuleviin sääntöihin.

Kuskit ovat jo antaneet näkemyksiään ja lisää keskusteluita on luvassa.

– Toivottavasti laji ottaa oikeita askeleita kasvaakseen, että me saamme kisata, haastaa itsemme ja käyttää kykyjämme, Vettel totesi.

Vettel kertoi myös, että nykyautot ovat hänen mielestään liian painavia. Täydessä vauhdissa autot ovat nautinto, mutta hitaasti mentäessä tilanne on hänen mielestään täysin toinen.

– Siitä en pidä. F1-auto, johon alunperin tutustuin oli jännittävä kaikissa nopeuksissa. Kisasta tuli sprintti, koska pystyi puristamaan itseään, autoaan ja renkaitaan läpi joka kierroksen. Se on muuttunut vähän, hän totesi.

Renkaista ja polttoaineesta huolehtiminen on nykypäivän realismia formuloissa. Vettelin mielestä se on hyvä elementti siinä mielessä, että kuljettajan pitää osata käyttää päätään.

– Mutta silti sen, joka saa suurimman kunnian, pitäisi olla nopein jätkä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja