Sebastian Vettel selvittää Charles Leclercin aika-ajon pilaamista: ketjureaktio lähti liikkeelle jo paljon kauempaa

Ferrarin Sebastian Vettel näkee tallikaverinsa Charles Leclercin jääneen ilman viimeistä aikakierrosta lähinnä siksi, että useat edellä olleet autot ruuhkauttivat viimeisissä mutkissa tien.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettel oli viimeinen kuski, joka pääsi vielä ajamaan uuden kierroksen Abu Dhabin F1-aika-ajoissa. Tämän jälkeen punaiset valot syttyivät, ja Leclerc joutui jättämään kierroksen ajamatta.

Monacolaiskuskin näkökulmasta Vettel hidasteli vauhtiaan radan lopun mutkissa niin paljon, ettei hän enää ehtinyt maaliviivalle ajoissa. Taustalla oli kuitenkin Ferrarin virhelaskelma sekä se, että edessä oli ainakin kaksi muutakin autoa.

Vettelin edessä oli Red Bullin Alexander Albon.

– Ei hän (Albon) hidastellut, koska hänellä oli McLaren edellään. En tiedä, kuka oli McLarenin edellä tai olisiko McLaren voinut olla lähempänä, Vettel selvitti tapahtumia Sky Sportsille.

– Se ei minusta ole tässä edes tärkeää. Tämä oli vain sääli, koska renkaani olivat todella kylmät alun alkaenkin, ja menetin pelin heti ensimmäisessä mutkassa. Charles ei edes aloittanut kierrosta, Vettel jatkoi.

Vettel ei onnistunut parantamaan aikaansa, vaan jäi Leclercin taakse viidenneksi. Paalupaikalle ajoi Mercedeksen Lewis Hamilton ennen Valtteri Bottasta, joka putoaa moottorirangaistuksen myötä takariviin. Kolmas oli Red Bullin Max Verstappen.

Ferrari oli radan kahdessa ensimmäisessä sektorissa todella nopea, mutta viimeisessä tuli rankasti tappiota. Vettel odotti kuitenkin vähän parempaa taistelukykyä.

– Ehkä odotin, mutta tiesimme tietysti, ettemme ole kaikissa mutkissa tarpeeksi nopeita. Siinä mielessä tämä on ehkä huono rata meille, mutta katsotaan, mitä voimme tehdä huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat