Sebastian Vettel lopettaa F1-uransa

Formula ykkösten nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel lopettaa F1-uransa kuluvan kauden jälkeen.

Aston Martinia tällä kaudella ajanut saksalaiskuljettaja ilmoitti asiasta Instagram-tilillään. Uutinen tuli yllätyksenä sen jälkeen, kun Vettel oli luonut keskiviikkoiltana uuden käyttäjäprofiilin palveluun. Tilin ensimmäinen julkaisu oli Vettel kertomassa videolla lopettamisestaan.

35-vuotias Vettel sanoi haluavansa keskittyä elämässään nyt muihin asioihin.

– Kilvanajo on ollut elämäni keskipiste, mutta elämää on myös ratojen ulkopuolella, Vettel selosti.

– Päätös eläköityä on ollut vaikea, ja olen viettänyt paljon aikaa sitä miettiessäni. Vuoden päätteeksi haluan käyttää enemmän aikaa miettiäkseni, mihin keskityn elämässä seuraavaksi. Minulle on isänä selvää, että haluan viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Tänään ei ole jäähyväisten vaan kiitosten aika. Kiitän erityisesti faneja, joiden intohimoisen tuen vuoksi formula ykköset ovat olemassa, Vettel sanoi puolestaan tallin tiedotteessa.

Vettel on voittanut urallaan neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta Red Bullin ratissa vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2013.

Kuljettajan debyytti sarjassa tapahtui vuonna 2007 BMW:n ratissa Yhdysvaltain GP:ssä. Myöhemmin hän sai loppukautta koskevan sopimuksen Toro Rossolle. Vettelistä tuli vuonna 2008 historian nuorin F1-kilpailun voittanut kuljettaja ennen siirtymistään seuraavalla kaudella Red Bullille. 



Lue myös:

    Uusimmat