Sebastian Tynkkysen mielestä hallituksen leikkauspolitiikka ei ollut perussuomalaisten syytä – vierittää syyn sinisille: "Nämä huijarit ja takinkääntäjät ja selkäänpuukottajat ovat poissa"

Sebastian Tynkkysen mukaan perussuomalaisten leikkauslinja johtui sinisistä 3:07
Sebastian Tynkkysen mukaan perussuomalaisten leikkauslinja johtui sinisistä.

BB-talosta alkujaan julkisuuteen noussut Sebastian Tynkkynen keräsi Oulun vaalipiirissä yli 9 000 ääntä. Hän oli vaalipiirinsä suosituin perussuomalainen. Tynkkysen mukaan perussuomalaiset on taas heikossa asemassa olevien puolella.

Tynkkynen vieraili tiistaina Asian ytimessä -ohjelmassa Jaakko Loikkasen haastattelussa yhdessä vihreiden Maria Ohisalon kanssa. Molemmat ovat vasta valittuja kansanedustajia.

Tynkkysen mukaan perussuomalaiset ylsi vahvaan vaalitulokseen, koska puolue uskalsi ainoana puhua maahanmuuton liveilmiöistä.

– Muut puolueet ovat ehkä vähän hyssytelleet niitä.

Perussuomalaisten linja palasi juurilleen

Jaakko Loikkasen haastattelussa Ohisalon ja Tynkkysen puolueiden linjasta löytyi lähinnä eroja ja niukasti yhteistä. Tynkkynen tahtoi puuttua etenkin maahanmuuton lieveilmiöihin. Ohisalo taas halusi palauttaa ihmisoikeudet politiikkaan.

Tynkkysen mielestä molemmat puolueet haluavat puuttua eriarvoistumiskehitykseen. Ohisalo on eri mieltä. Hänen mukaansa viime hallituskausi osoitti, että perussuomalaiset on valmis kipeisiin leikkauksiin.

Tynkkynen myönsi haastattelussa, että leikkauksia tehtiin, mutta hänen mukaansa se ei ollut perussuomalaisten vaan Sinisen tulevaisuuden politiikkaa. Hän kuvaili perussuomalaisten olleen sinisiin irtautuneiden henkilöiden  "panttivankeina".

– Nämä huijarit ja takinkääntäjät ja selkäänpuukottajat ovat poissa, Tynkkynen sanoi ja viittasi Sinisen tulevaisuuden kansanedustajiin, joista ketään ei valittu vaaleissa eduskuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat