Sebastian Aholla tänään massiivinen tilipäivä – kalpenee silti miljoonakaupalla Auston Matthewsin rinnalla

Mikko Rantanen mahdollisesta kauden alkamisesta pian pudotuspelien jälkeen:"Kyllähän se aika hullulta kuulostaa" 2:42
Sebastian Ahon tavoin viime viikolla Pohjois-Amerikkaan suunnannut Mikko Rantanen kertoi tunnelmistaan lentokentällä.

Jääkiekon NHL on ollut tauolla jo kuukausia koronaviruspandemian takia, mutta tänään on monella pelaajalla syytä hymyyn. Yksi heistä on Carolina Hurricanesin suomalaistaituri Sebastian Aho. 

NHL-seurat nimittäin maksavat tänään sopimuspelaajilleen kauden 2020-2021 allekirjoitusbonukset. Kaikkiaan rahaa pelaajien suuntaan liikkuu veteraanitoimittaja Bob McKenzien mukaan yli 300 miljoonaa dollaria (267 miljoonaa euroa). 

Toimittaja David Pagnotta on julkaissut Twitterissä listan suurimmista bonuspoteista. Muhkein tilipäivä on Toronto Maple Leafsin tähtikaksikolla, Auston Matthewsilla ja Mitch Marnerilla. Matthewsin bonus on 15,2 miljoonaa dollaria, Marnerin 14,3. Kärkikolmikkoon mahtuu vielä Edmonton Oilersin hyökkääjä Connor McDavid (13 miljoonaa). 

Suomalaisista listan kärkipäässä on Sebastian Aho, joka nappaa allekirjoitusbonuksia viime kesänä solmimastaan viiden vuoden jatkosopimuksesta 9,87 miljoonaa taalaa eli 8,8 miljoonaa euroa. 

NHL-seurojen harjoitusleirien on määrä alkaa 10. heinäkuuta. Kautta pyritään jatkamaan 24 joukkueen pudotuspeleillä heinä-elokuun vaihteessa. 

Lue myös:

    Uusimmat