Mainos

Savonlinnan Oopperajuhlien lipunmyyntitavoitteet eivät täyttyneet

Savonlinnan Oopperajuhlat päättyy tänään Unkarin valtionoopperan VerdinDon Carlo -esitykseen. Oopperajuhlien tilaisuuksissa on tänä kesänä ollut noin 61 000 kävijää. Oopperoiden täyttöaste oli noin 80 prosenttia, kun tavoite oli 92 prosenttia. Konserttien täyttöaste jäi vielä pienemmäksi.

Kahdesta uutuustuotannosta suositumpi oli MozartinDon Giovannin, jonka näki 10 755 katsojaa. WagnerinLohengrin keräsi 8 188 katsojaa. Ohjelmistossa oli myös viime vuoden uutuustuotanto PuccininTosca, jonka kokonaiskävijämäärä oli 13 701.

Yleisö nautti

Juhlakauden omat oopperaproduktiot saivat silti erittäin hyvää palautetta. Yleisön reaktiot esityksissä olivat spontaanin riehakkaita ja palaute oli erinomaista.

Kriitikot ylistivät useita solisteja ja kapellimestareita sekä kuoron ja orkesterin upeaa työtä.

Ensi kesänä suosikkioopperoita

Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Aino Ackté järjesti ensimmäiset oopperajuhlat Olavinlinnassa.

Silloin kuullaan muun muassa Oopperajuhlien historian kolme suosituinta produktiota: MozartinTaikahuilu, Wagnerin Lentävä hollantilainen ja VerdinAida.

Kantaesityksiä on kaksi: Kimmo Hakolan italiaksi laulettavan oopperan La Fenice ja maailman ensimmäinen internetissä luotu, nettiyhteisön muokkaama ooppera Free Will (Vapaa tahto).

Lisäksi ensi kesän ohjelmistossa on esimerkiksi Karita Mattilan ja Apocalyptican konsertit.

Vieraileva oopperatalona vuonna 2012 on Norjan kansallisooppera, joka esittää BritteninPeter Grimesin ja Kverndokkin oopperan Den fjerde nattevakt.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.