KuPS vahvisti: Ilmari Niskanen siirtyy Saksaan – kuopiolaisille seurahistorian suurin siirtokorvaus

Jalkapalloliigan hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran laitahyökkääjä Ilmari Niskanen siirtyy Saksan 3. Bundesliigassa pelaavaan Ingolstadtiin, vahvistaa seura verkkosivuillaan.

Niskasen, 22, sopimus KuPSin kanssa ulottuu Savon Sanomien mukaan kauden 2021 loppuun. KuPS kertoo saavansa Niskasen siirrosta historiansa suurimman siirtokorvauksen, mutta summa pysyy vielä salassa.

Torstai-illan voitokas Eurooppa-liigan karsintaottelu Slovan Bratislavaa vastaan jää Niskasen viimeiseksi Kuopiossa. Niskanen pelasi ottelussa täydet 120 minuuttia ja oli KuPSin ainoa epäonnistuja rangaistuspotkukilpailussa.

KuPS kertoo myös neuvotelleensa jatkosiirtoprosentit, mikäli Niskanen siirtyy urallaan saksalaisseurasta eteenpäin.

Ingolstadt pelasi Saksan 1. Bundesliigassa kaksi kautta vuosina 2015–17 ja kaksi seuraavaa kautta 2. Bundesliigassa. Heinäkuussa joukkue oli lähellä palata kakkostasolle, mutta hävisi nousukarsinnan vierasmaalilla.

Niskanen on pelannut KuPSissa 154 liigaottelua, joissa hän on tehnyt 18 maalia. Kiuruveteläinen teki syyskuun alussa debyyttinsä Huuhkajissa Kansojen liigan ottelussa Walesia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat