Savon Sanomat: Konstaapelin erikoinen protesti toi tuomion – ajeli kolme tuntia edestakaisin ylinopeutta peltipoliisin kuviin

Itä-Suomen hovioikeus päätti tänään erikoisen oikeusjutun, jossa oli kyse Hämeen poliisilaitoksella työskennelleen poliisin tahallaan ajamista ylinopeuksista. Poliisimies oli ajanut toistuvasti pientä ylinopeutta niin, että peltipoliisi räpsähti. Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Hovioikeus ei antanut ei antanut konstaapelille valituslupaa käräjätuomiosta, jossa hänet tuomittiin suorittamaan 105 euron rikesakko 38 liikennerikkomuksesta.

Tuomio tuli ylinopeuksista, jotka mies oli ajanut eräänä yönä kolmen tunnin aikana, Savon Sanomat kertoo. Mies oli toistuvasti ajanut peltipoliisin ohi 65 kilometrin tuntinopeusvauhtia 60 kilometrin tuntinopeusrajoitusalueella.

Kun mies oli joutunut ennen oikeudenkäyntiä selittelemään asiaa työpaikallaan, hän oli kertonut, että kyse oli järjestelmällisestä mielenilmauksesta poliisin lähettämiä huomautuksia vastaan.

38 liikennerikkomuksen tuomioon johtaneet ajokerrat eivät olleet ainoat, joilla miehen epäiltiin ajaneen tahallaan ylinopeutta valvontakameraan. Miehen on epäilty ajaneen kameroihin tahallaan kaikkiaan lähes 200 kertaa.

Mies oli aiemmin saanut huomautuksia vastaavista liikennerikkomuksista. Sen takia osa miestä vastaan nostetuista syytteistä kaatuivat oikeudessa, Savon Sanomat kertoo.

Niin ikään osa syytteistä kaatui siihen, että oikeus piti mahdollisena, että konstaapelin autolla olisi ajanut joku muu. Miehen puolustuksen mukaan hänen veljensä oli lainaillut hänen autoaan, Savon Sanomat kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat