Mainos

Säveltäjä Erkki Salmenhaara kuoli

Säveltäjä ja musiikkitieteilijä Erkki Salmenhaara on kuollut. Salmenhaara kuoli Helsingissä 19. maaliskuuta. Hän oli kuollessaan 61-vuotias. Salmenhaara opiskeli 1960-luvulla sävellystä Joonas Kokkosen johdolla Sibelius-Akatemiassa sekä György Ligetin oppilaana Wienissä.

Salmenhaara oli yksi 1960-luvun suomalaisista avantgardisteista, joiden päämääränä oli tehdä musiikin moderneja virtauksia tunnetuiksi Suomessa. Hänen sävellystuotantonsa koostuu erityisesti orkesteri- ja kamarimusiikista. Lisäksi hän sävelsi viisi sinfoniaa, yhden oopperan ja vokaalimusiikkia.

Salmenhaara oli myös arvostettu musiikkikriitikko ja yksi Suomen tunnetuimmista musiikkitieteilijöistä. Hän toimi eri tehtävissä Helsingin yliopiston musiikkitieteen laitoksella vuosina 1966-1999, viimeksi professorina vuosina 1998-1999. Salmenhaara kirjoitti Jean Sibeliuksen ja Leevi Madetojan elämänkerrat ja tutki useiden säveltäjien tuotantoa.

Salmenhaara valittiin vuonna 1996 vuoden professoriksi. Kolme viikkoa ennen kuolemaansa hän sai Suomen Kulttuurirahaston tunnustuspalkinnon elämäntyöstään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.