Sauli Niinistö MTV Uutisille: Millä Venäjä Suomen Nato-jäsenyyden estäisi?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei usko Venäjän tavoittelevan Itä-Ukrainan alueellista valtaamista.

Niinistö sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että eri asia sitten on, kuinka paljon Venäjä haluaa vaikutusvaltansa toimivan Itä-Ukrainassa.

Niinistön mukaan Yhdysvaltain ja Euroopan unionin asettamat pakotteet ovat toimineet. Hän huomauttaa, että ne ovat vaikuttaneet elinkeinoelämään ja finanssimaailmaan.

- Se, että Venäjälle ei luototeta, Venäjälle ei investoida, niin ne ovat paljon näitä virallisia pakotteita painavampia asioita, Niinistö sanoo.

Uutta kylmää sotaa Niinistö pitää edelleen mahdollisena.

- Tässä on sellaista pahan ilman mielen ja epäluulon kierrettä, joka kyllä helposti johtaa siihen. Täytyy sanatarkoille huomauttaa, että tietenkin kylmä sota ulkonaisesti on erilainen, mutta tunnelmaltaan se olisi samaa menoa.

Nato-jäsenyys heikentäisi suhteita Venäjään

Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä Venäjä ei Niinistön mukaan pystyisi estämään. Niinistö pitää selvänä, että Suomen Nato-jäsenyys viilentäisi Suomen ja Venäjän suhteita olennaisesti.

- Millä he sen estäisivät, jos Suomessa kansa ja eduskunta niin päättäisivät? Mutta se on epäilemättä selvää, että Moskova siihen reagoi kyllä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja