Sashimia Itämeren lohesta ja kaalisalaattia

4 annosta

  • 1 ½ kg ruodotonta lohifileetä
  • Sashimi-kastike:
  • 2,5 dl kiinalaista soijakastiketta
  • ½ dl hunajaa
  • 2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • Kaalisalaatti:
  • puolikas kevätkaalia
  • ½ dl majoneesia
  • 1–2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl hienonnettua korianteria ja tilliä, 0,5 dl kumpaakin
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa lohi kuutioiksi. Sekoita kaikki sashimi-kastikkeen aineet. Aseta lohipalat kulhoon ja kaada kastike kalan päälle siten, että palat peittyvät. Marinoi kaloja noin 20–30 minuuttia.

Leikkaa kevätkaali ohuiksi viipaleiksi. Lisää raastettu tuore inkivääri majoneesiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita majoneesi ja kevätkaali keskenään. Asettele lautaselle lohikuutioita ja hieman kaalisalaattia.

Resepti: Tina Nordström

(Täydellinen päivä 24.4.2008)

Lue myös:

    Uusimmat