Mainos

Särkänniemen legendaarinen laite purettiin – tilalle yli 10 miljoonan euron hanke

Tampereella Särkänniemi-huvipuiston perinteinen Taikajoki-laite, tutummin Lemmenjoki, on purettu pois uuden laitteen tieltä. 

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan tilalle rakennetaan uusi Hype-niminen laite.

– Taikojoen purkaminen ei ollut mitenkään iso operaatio, mutta tilalle rakennettava Hype-laite onkin sitten valtava rakennusurakka. Kyseessä on yli 10 miljoonan euron hanke ja sen avajaisia vietetään kesällä, Seppälä kertoo MTV Uutisille.

Taikajoki-laite on ollut Särkänniemessä lähes 40 vuotta, se rakennettiin huvipuistoon vuonna 1979. Aika ajoi laitteesta ohi, myöntää Seppälä. 

– Taikajoki purettiin, koska se oli jo niin vanha ja kaipasi korjausta. Laite oli hieman väärässä paikassakin, koska siihen kohtaan rakennamme niin sanotun hurjien laitteiden alueen.

Ihan poissuljettua ei ole, että Taikajoki palaisi puistoon uudelle paikalle.

– Taikajoella oli ja on varmasti yhä monia ystäviä ja siksi perinteinen laite ei välttämättä poistu huvipuistosta kokonaan. Jos laite palaa, niin Lemmenjoki-ajatus on jopa sopivampi teema. Sehän on hirveän romanttinen laite loppujen lopuksi, pohtii Seppälä. 

Tilalle rakennettava vuoristorata on Särkänniemen mukaan Suomen korkein vuoristorata. 

– Hype on ensimmäinen vuoristorata Pohjoismaissa, missä on niin sanottu kolmoislaukaisujärjestelmä. eli laite menee ensin eteenpäin, sitten se ampaisee taaksepäin lähes sadan kilometrin tuntivauhdilla, sitten jälleen eteenpäin ja vielä lähes 50 metrin korkeuteen. Puhumme kyllä Suomen korkeimmasta vuoristoradasta, Seppälä sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.