Sara Chafak paljastaa: Rankkaa menoa Universum-kulisseissa

Miss Suomi Sara Chafak edusti hiljattain Suomea Miss Universum -kilpailussa. Nyt Sara kertoo, mitä kaikkea tapahtui kulisseissa.

Vuosittain järjestettävä Miss Universum -kilpailu on suuri koitos eri maiden kauneimmille naisille. 19 päivää kestävään kilpailuun valmistaudutaan hartaasti ja itse kisapäivät venyvät pitkiksi. Suomea kilpailussa joulukuussa edustanut Miss Suomi Sara Chafak kertoo nauttineensa kilpailusta täysillä ja kaunotar olisi valmis vaikka saman tien käymään kaiken läpi uudestaan. Tiukassa tahdissa jaksamiseen auttoivat muun muassa hyvät käytännön järjestelyt, mutta miten rankka koitos Miss Universum -kilpailu oikeasti on?

– Reissu oli ihan huikea. Se loppui kuitenkin aika nopeasti, 19 päivää menee sairaan nopeasti, ihan kuin olisin ollut siellä vain viisi päivää. Päivät olivat täynnä ohjelmaa, mutta tykkäsin siitä. Nukuttua sain hyvin ja pysyin pirteänä vitamiinivalmisteen avulla, se auttoi myös armeija-aikoina, reipas Sara kertoo MTV3.fille.

Jatkuva edustaminen ja poseeraaminen vie huomattavasti voimavaroja eikä tilannetta vähennä se, että usein aamuseitsemästä iltayhdeksään asti edustaminen tapahtui huiman korkeissa koroissa.

– Viimeisenä päivänä tuntui siltä, että varpaat olivat niin krampissa, ettei veri kiertänyt. Otin kengät pois ja laitoin ijalat suoraksi, mutta silti kramppi vain jatkui.

Kilpailun aikana Sara auttoi huonetoveriaan Miss Tanskaa, joka oli lähtenyt kilpailuun huonolla valmistautumisella. Tanskalla ei ollut virallista edustajaa, Tanskaa lopulta edustanutta tyttöä oli vain yhtäkkiä pyydetty mukaan. Hän ei ollut koskaan ollut missikilpailuissa, joten korkokengillä kävelyssä oli enemmän haastetta eikä pukujakaan ollut tarpeeksi. Sara toteaakin Miss Suomi -kilpailun valmentaneen häntä kansainväliseen kilpailuun.

– Sanoisin kuitenkin, että Miss Suomi -kilpailu oli rankempi kuin Miss Universum. Varmaan sen takia, että Miss Suomi -kilpailun aikana oli pimeää, talvi ja me kiersimme koko ajan paikasta toiseen. Tosin olihan silloin kaikki myös uutta.

Kilpailussa kaunottaria moneen lähtöön

Kun saman katon alle laitetaan 89 kilpakumppania, on siinä haastetta myös sosiaalisille taidoille. Sara kuitenkin vakuuttaa, että julmien kissatappeluiden sijaan tytöt tsemppasivat toisiaan.

– Kaikki olivat iloisia ja kilttejä, mutta tavaroita ei lainailtu. Sen verran oli kuitenkin kilpailusta kyse, että jokainen huolehti omista tavaroistaan. Monet tytöt olivat ammattilaisia siinä mitä he tekivät, he osasivat olla suloisia ja helposti lähestyttäviä olematta tyrkkyjä. Pelisilmää ja ammattimaisuutta löytyi.

Sara ei kuitenkaan vähättele kilpailun rankkuutta, mutta toteaa koitoksen olleen erityisen rankka sellaisille tytöille, jotka eivät halunneet edes olla mukana.

– Nytkin siellä oli pari tyttöä, jotka eivät olisi edes halunneet olla siellä. Mutta jos tykkää kilpailusta, niin sitä vain menee siellä ajattelematta sen kummempia. Ei siinä ehdi miettiä miten korkokengät sattuu.

Saraa hehkutettiin kilpailussa ennakkoon, mutta lopulta kaunotar ei sijoittunut 16 semifinalistin joukkoon. Universumin kauneimmaksi naiseksi valittiin Miss USA Olivia Culpo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat