Samuli Edelmann: Suomeen muuttaminen tuntuu hyvältä

Laulaja ja näyttelijä Samuli Edelmann palaa tänä kesänä Suomeen asuttuaan perheineen monta vuotta ulkomailla.

Laulaja ja näyttelijä Samuli Edelmann nähdään pääosassa Lauri Nurksen ohjaamassa Tappajan näköinen mies -elokuvassa. Elokuvaa on ehditty kuvata keväällä jo Venäjällä ja Virossa, ja tänään kuvaukset jatkuivat aurinkoisessa Helsingissä.

Viktor Kärpän roolissa nähtävä Edelmann arvelee projektin olevan koko työryhmälle mieluinen rutistus.

– Uskon, että olemme kaikki odottaneet, että pääsemme tekemään kokopitkän leffan Kärpän maailmasta. Jo vuonna 2009 kun alettiin tekemään tv-sarjaa, puhuimme tästä Laurin (Nurkse) kanssa. Nyt vihdoin on tähdet oikeassa asennossa ja päästy aloittamaan, mies iloitsi kuvauksissa Helsingissä maanantaina.

Miehen oma roolihahmo on Viktor Kärppä on entinen sotilas ja Suomeen paluumuuttanut inkeriläinen. Kärppä yrittää parhaansa mukaan elää rauhallista elämää, mutta joutuu tuon tuosta erikoisiin tilanteisiin ja keskelle jännittäviä ongelmia. Paluu tarinan pariin kävi luonnostaan.

– Koko työporukka on sama kuin kuvaamassamme tv-sarjassa, joten on sellainen olo, kuin jatkaisi siitä mihin silloin jäätiin. Toivottavasti leffa saa jatkoa! Venäjä on upea maa ja leffan maailma on kaiken kaikkiaan kiehtova.

Kesällä miehellä on luvassa lomailun lisäksi keikkailua oman bändin kanssa sekä esiintyminen Olympiastadionilla Live Aid ULS2015 -konsertissa, jossa kerätään varoja uutta lastensairaalaa varten. 

– Live Aid on niin hyvä ja hullu hanke! Esiinnyn konsertissa Suora lähetys -nimisen upean mustalaisorkesterin kanssa. Olemme olleet monta vuotta soittamassa Pappa Festin hyväntekeväisyyskonserteissa talvisin, ja nyt päätettiin, että tänne mennään yhdessä!

Lisamaustetta kesään tuo suuri maisemanvaihdos, sillä Edelmannin perhe palaa Suomeen vuosien ulkomailla asumisen jälkeen.

– Muutamme Suomeen kesällä, mies vahvistaa.

Miehen perhe on asunut Maltalla vuodesta 2006.

– Aika aikansa kutakin, tämä on hyvä juttu. Tuntuu hyvältä palata Suomeen!

Lue myös:

    Uusimmat