Huhu: Samsungilta huippulaadukas kamerakenno puhelimiin – päihittää jo monet oikeat kamerat?

Samsungin huhutaan kehittävän uutta kamerakennoa tuleviin huippupuhelimiinsa. Kokonsa puolesta kenno päihittäisi jo monet oikeat kamerat.

Samsung on lopettanut omien NX-kameroidensa myynnin ainakin jo Saksassa ja Alankomaissa, ja huhujen mukaan uusia kameroita ei välttämättä, ainakaan toistaiseksi, olisi enää tulossa. Sen sijaan yhtiö haluaa panostaa entistäkin enemmän puhelimiensa kamerateknologiaan. Samsung on myös tuomassa NX-kameroiden pohjalta kehitetyn käyttöliittymän puhelimiensa kamerasovelluksiin.

PhotoRumors kertoo, että Samsung on kehittämässä ainakin kahta uutta kennoa tuleviin älypuhelimiinsa. Näistä pienempi on kooltaan 1/2,3 tuumaa, mikä vastaa monissa kompaktikameroissa käytettyä kennokokoa. Lisäksi yhtiön kerrotaan kehittävän vieläkin suurempaa CMOS-kennoa älypuhelinkäyttöön. Se on tiettävästi kooltaan peräti 1/1,7 tuumaa ja se on tarkoitus varustaa peräti aukkokoon f/1,4omaavalla optiikalla.Kameroiden tarkkuuksien on määrä asettua 18:n ja 24 megapikselin välille.

Samsung Galaxy S7 käyttää 1/2,5-tuumaista, 12,2 megapikselin kennoa ja f/1,7 aukkolukua. Erikoisuutena S7:n kamerassa on erittäin nopea Dual Pixel -vaihetarkennus, jota on aiemmin käytetty lähinnä vain joissain järjestelmäkameroissa.

Lue myös:

    Uusimmat