Samsung Galaxy S7 rasitustestissä: Nämä ovat puhelimen heikot kohdat

Suomessa vastikään myyntiin tullut Samsungin huippupuhelin Galaxy S7 on vesitiivis, mutta ei iskunkestävyydeltään laite ei saa mairittelevaa arvosanaa.

SquareTrade -niminen vakuutusyhtiön on tehnyt laitteelle stressitestin, jossa puhelinta muun muassa taivutetaan koneellisesti. Lisäksi selvitettiin sitä, miten S7 kestää tiputusta.Testien perusteella Samsung ei ole tehnyt puhelimestaan edeltäjäänsä S6:sta kestävämpää. Pudotustestissä erityisen herkiksi todettiin laitteen reunat ja takaosa. Sen sijaan näyttö kesti yllättäen tiputtamista paremmin.

Vesitiiviystestissä havaittiin, että puolen tunnin upotuksen jälkeen S7:n näyttö oli edelleen kunnossa mutta kaiutin ei toiminut. Samsung tosin lupaa puhelimelleen 30 minuutin upotuskestävyyden, joten tämän jälkeen kyse on enemmänkin hyvästä tuurista. SquareTraden mukaan S7 on kuitenkin vesitiiviydeltään paras markkinoilla oleva älypuhelin tällä hetkellä.

S7:n kanssa testattiin myös Applen iPhone 6S- ja 6S Plus -malleja. Tiputustestissä iPhone kesti yhtä hyvin kuin Samsungin lippulaivapuhelin. Tosin korkeammalta pudotettaessa S7 kesti iskua iPhonea paremmin.

Vääntötestin tuloksena havaittiin, että Galaxy S7 Edge kesti painetta paremmin kuin edeltäjänsä S6 Edge.

Katso testivideo tästä.

Lue myös:

    Uusimmat