Samsung esitteli uudistuneen One UI -käyttöliittymän älypuhelimiinsa – tulee päivityksenä tammikuussa

Samsung on tänään esitellyt kehittäjäkonferensissaan uuden One UI -käyttöliittymänsä, joka saapuu sen Galaxy-älypuhelimiin. Uuden käyttöliittymän tavoitteena on helpottaa puhelimen käyttöä. Yksi merkittävimpiä muutoksia on sisällön siirtyminen alareunaan helpommin saataville. Näyttöjen kasvaessa ja kuvasuhteiden muuttuessa puhelimien näytön yläreunaan on vaikeampi ylettää.

”Puhelimen näytön yläosa on tarkoitettu katseluun ja alaosa on tarkoitettu kosketukseen ja ohjaukseen”, kertoi Samsungin Jaeyeon Jung esittelyssä. Esimerkiksi Viestit-sovelluksessa keskustelut alkavat näytön keskivaiheilta eikä aivan ylälaidasta. Pikavalinnat, kuten yhteystiedot, ovat siirtyneet näytön alalaitaan.

Toisena esimerkkinä Samsung käytti Kello-sovellusta. One UI:lla pikavalinnat ovat siirtyneet alalaitaan ja herätykset näkyvät näytön alaosassa. Muutoksien kautta Samsung helpottaa puhelimien käyttöä yhdellä kädellä.

”Eräs käyttäjäkeskeisimmistä uutuuksista on intuitiivinen One UI -käyttöliittymä. Sen muotoilu on puhdas ja minimalistinen, ja kaikki olennainen sisältö on sijoitettu näytön alaosaan, mikä tekee yhden käden käytöstä sujuvampaa ja mukavampaa”, kertoo Samsung tiedotteessaan.

One UI tuo mukanaan myös kaivatun tumman teeman käyttöliittymään. Tarjolle tulee myös teemavärejä, jotka näkyvät eri puolilla käyttöliittymää. Värejä ovat muun muassa vaaleansininen ja -punainen. Uusi One UI on yhteensopiva myös taittuvanäyttöisten älypuhelimien kanssa. Tänään Samsung vilautti ensimmäistä kertaa myös odotettua taittuvanäyttöistä älypuhelinta.

Uusi One UI tulee saataville avoimena betatestiversiona kolmessa maassa, jotka ovat Yhdysvallat, Saksa ja Etelä-Korea. Uusi One UI saapuu Galaxy S9:llä, Galaxy S9+:lla ja Galaxy Note9:llä tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja