Sama nimi kuin julkkiksella – ei ole helppoa olla Beyoncé tai Justin Bieber

Millaista onkaan Beyoncén, Kate Winsletin tai Justin Bieberin arkinen elämä? Varsinkin silloin, kun nimeä kantaa perustavis, jolla vain sattuu olemaan sama nimi julkimon kanssa.

Rapakon toisella puolen nimikaimasekaannuksia saattaa tapahtua hilppasen useammin, kuin täällä Suomessa. Moni tavallinen tallaaja kantaa prikulleen samaa nimeä, kuin tunnetut tähdet.

Millaista sitten onkaan elää julkisuudenhenkilön kaimana?

kate

Kate Winslet ja Kate Winslet.

Kate Winslet -niminen nainen kertoo Huffington Postin taannoisessa artikkelissa saavansa todella nopeasti pöytävarauksen soittaessaan ravintoloihin. Ikävä kyllä henkilökunta pettyy aina pahemman kerran, kun tavis-Winslet saapuukin paikalle Titanic-tähden sijaan. Hänen täytyy myös näyttää henkilötodistus osoittaakseen nimensä todella olevan Kate Winslet.

Häävalokuvaaja Celina Gomez sekoitetaan usein laulaja Selena Gomeziin. Nimi on toki tuonut tuonut mainetta, mutta myös hämmentäviä puhelinsoittoja kirkuvilta faneilta. Valokuvaaja kertoo, että asiakkaiden mielestä on riemastuttava ajatus, että kuvia ottaa "julkisuudenhenkilö". Lisäksi nimi on muistettava, mikä tekee hyvää bisnekselle.

mattlebllanc

Matt Dillon ja Matt Dillon.


Myös newyorkilainen tiedottaja Matt Dillon on saanut jalan oven väliin huomattavasti helpommin nimensä vuoksi.

Bloggaaja  Julia Robertsin suosio on myös ollut taattu – kuinka moni onkaan eksynyt hänen sivuilleen etsiessään tietoa tuosta legendaarisesta näyttelijättärestä?

Nimestä on myös haittaa

Vaikka nimisekaannukset ja -kaimat voivat kuulostaa ensitöikseen hauskoilta, on niistä myös haittaa ja harmia. Esimerkiksi nuori opiskelija Beyoncé on kärsinyt nimensä vuoksi.

"Joskus vihaan omaa nimeäni, koska se vetää huomion minuun, enkä ole kovin sosiaalinen ihminen. Perheeni muutti tänä vuonna pois Pennsylvaniasta. Pelkäsin hirveästi ensimmäistä koulupäivää ja sitä, että minut huomattaisiin. Kun opettaja alkoi käydä läpi paikallaolijoita, olin todella hermostunut, koska ihmisten kuullessa nimeni ensi kertaa he alkavat laulaa Single Ladies -kappaleta. Ja niin kävi nytkin. Mutta toinen päivä koulussa ei ollut niin hirveä. Koska kaikki tiesivät nimeni."


Nuori Beyoncé ei ole kuitenkaan ainut: monet kohtalotoverit kertoivat myös oman tarinansa Facebookissa. Muun muassa Will Smith, Tina Turner, Emma Watson jakoivat kohtalotoverinsa kanssa samat tuntemukset: nimestä saa väännettyä aina vitsiä.

nimet

Kuvakaappaus: Usatoday.com

MaryKate Olsen: "Usko pois, ymmärrän sinua täysin. Nimeni on Mary Kate Olsen. Saan kuulla paljon Olsenin siskoksiin liittyviä vitsejä."

Bridget Jones: "Kyllä, omistan päiväkirjan."

Jane Bond: "Minulta kysytään, onko isäni nimi James."

Justin Bieber – nimistä kirotuin?

Poptähti Justin Bieberin nimi pompsahti suuren yleisön tietoisuuteen kahdeksan vuotta takaperin. Teini-ikäinen poppari sai pikkutytöt sekaisin One Time -kipalellaan.

Vuonna 2010 juontaja Ryan Seacrest haastatteli 35-vuotiasta Justin Bieberiä, jonka puhelin soi lähes taukoamatta. Tuolloin poptähti Bieber oli 16-vuotias ja nautti suurta suosiota.

"Millaisia terveisiä haluaisit lähettää Justin Bieberille?"

"Tule hakemaan postisi."

Toinen Justin (John) Bieber on vetänyt kunnolla herneet nenään nimisekaannuksista. Facebook-tiedoissaan hän kuvaa varsin suorasanaisesti, mitä mieltä hän on tilanteesta.

"Nimeni on Justin Bieber ja niin ollut 50 vuotta, en ole mikään helvatun laulaja-homoseksuaali vain siksi että jollain pienellä ***** vorolla on sama nimi kuin minulla ja nyt joudun käyttämään toista nimeäni. Jumalauta, olen ihminen ja minulla on myös oikeuteni."

Mies kertoo olevansa puuseppä Ohiosta ja pitävänsä prostituoiduista, viinasta ja tupakasta. Hän myös kirjoittaa varsin kärkkäästi, että pienten fanityttöjen tulisi jättää hänet rauhaan.


Mitä Justin Bieber tähän sanoisi?

– Sorry.


Ei ole helppoa silläkään miehellä, jonka nimi on Taylor Swift.

Lähteet: Huffingtonpost.ca, Entertainthis.usatoday.com, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja