Salatut elämät -tähdet: Tämä liikuntaharrastus vie mukanaan!

Roosa nauha -kampanjan teema on tänä vuonna kannustaa naisia liikkumaan, sillä aktiivinen liikunta pienentää rintasyöpään sairastumisen riskiä. Salatut elämät -sarjasta tutut Jasmin Hamid ja Mia Ehrnrooth paljastavat AVAlle, mikä liikuntaharrastus saa heidät liikkeelle.

Roosa nauha -kampanjan tämän vuoden teemana on kannustaa naisia liikkumaan. Kuuden ja puolen tunnin liikuntamäärä viikossa vähentää rintasyöpään sairastumisen riskiä jopa 28 prosenttia!

Suositusta Salatut elämät-sarjasta tutut tähdet, Katariina Mäkelän roolissa nähtävä Jasmin Hamid ja Cindy Rintalan roolia näyttelevä Mia Ehrnrooth kertoivat AVAlle, miksi ovat lähteneet tekemään yhteistyötä Roosa nauhan kanssa – ja mihin liikuntamuotoihin he ovat hurahtaneet.

– Teemme Mian ja Kirsi Ståhlbergin kanssa yhteistyössä muun muassa juontoja tai käymme kertomassa kuukausilahjoittamisesta. Roosa nauha on ollut yhteistyökumppanimme tämän vuoden alusta. Olemme kaikki kuukausilahjoittajia ja laitamme jokaisesta yrityksemme keikasta rahaa kampanjaan, Hamid kertoo.

Onko rintasyöpä koskettanut läheltä Salkkarit-tähtiä, vai miksi he ovat innostuneet lähtemään mukaan kampanjaan?

– Äidinäitini on menehtynyt rintasyöpään ennen syntymääni. Nyt kun itse on tullut tähän ikään, sitä tietysti miettii, että tuntuisi hurjalta jos joskus saisi lapsia eikä oma äiti olisikaan neuvomassa äitiyden alkumetreillä. Tämä ei varmastikaan ole se syy, miten päädyimme mukaan Roosa nauhan toimintaan – koimme vain, että haluamme tehdä jotain hyvää ja tuntui siltä, että nimenomaan tämä on meille hyvin sopiva juttu, Hamid kertoo.

Ehrnrooth haluaa korostaa rintasyövän ennaltaehkäisyn tärkeyttä.

– Minulle kävi niin, että huomasin vakuutusta itselleni täyttäessä, kuinka monenlaisista sairauksista ihmiset voivat kärsiä. Minä ruksasin kaikkiin kohtiin "terve", ja ymmärsin, kuinka onnekas olen ollut, kun olen saanut olla terve ja myös lähipiirissä kaikki on ollut suhteellisen terveitä. Siitä saa olla nöyrän kiitollinen. Olisi tärkeää, että sellaisetkin ihmiset, jotka eivät ole itse sairastaneet rintasyöpää, lähtisivät mukaan: mitä enemmän pystytään ennalta tekemään tutkimuksia, hakemaan parempia lääkkeitä ja hoitoja, sitä pienempi on kuolleisuusprosentti, Ehrnrooth jatkaa.

"Liikunnasta tulee hyvä fiilis!"

Uuden kansainvälisen suosituksen mukaan kohtuullista tai reipasta liikuntaa tulisi harrastaa puolesta tunnista tuntiin vähintään viidesti viikossa. Näyttelijäkaunottaret suosittelevat jokaista etsimään itselleen mieluisan urheilulajin, sillä silloin urheilu on hauskaa ja kunto kohenee kuin huomaamatta.

– Olen entinen kilpatanssija, mutta nyt olen aloittamassa vanhaa rakasta harrastusta uudestaan neljän vuoden tauon jälkeen. Toivottavasti päädyn vielä kilpailemaan uudelleen, mutta siihen on tietysti pitkä matka. Tanssin lisäksi olen harrastanut pari vuotta CrossFitiä. Se on monipuolista; välillä on kestävyystreenejä ja välillä vauhtikestävyyttä. Kun olin kokeillut lajia kerran, hullaannuin siihen saman tien. Kannustan naisia kokeilemaan lajia, salilla on aina hyvä meininki! Koko keho treenautuu kerralla ja treenistä saa voimaa. Kunnon kohoamista on helppo seurata. Jokaiselle on tietenkin oma laji, mistä tykkää, mutta kyllä liikunnasta vaan tulee niin hyvä fiilis, että ei sitä turhaan hehkuteta, Hamid hymyilee.

Ehrnrooth kertoo harrastavansa talvisin hiihtoa ja kesäisin juoksemista. Näyttelijä on myös harrastanut yleisurheilua.

– Hiihto ja juokseminen ovat tämänhetkiset kaksi suosikkiani, jotka vähän vaihtelevat. Pyöräily on tullut vielä kolmantena, nyt vaan pitäisi jostain saada itselle kunnon pyörä, niin innostuisin siitä vielä enemmän, Ehrnrooth kertoo.

Ehrnrooth muistuttaa hyvien varusteiden olevan hiihtämisessä tärkeät. Hän paljastaa pitävänsä hiihtämisestä erityisesti kuutamon valossa.

– Hyvät varusteet ja oikea pito suksissa, siitä se lähtee. Hyvällä tekniikalla voi hiihtää vaikka kuinka pitkälle. Suomessa on aivan mielettömiä latuja ja ihania paikkoja. Lempiasiani on käydä illalla kuutamohiihdolla, kun ladulla ei ole enää ketään muuta. Silloin, kun taivaalla on iso kuu ja on todella rauhallista, Ehrnrooth tunnelmoi.

Seuraavan kerran näyttelijät voi tavata Helsingin Narinkkatorilla 13. lokakuuta, jolloin Roosa nauha -lipaskerääjät valloittavat kadut ja ihmisillä on jälleen mahdollisuus ostaa Roosa nauha -rusetteja, joiden tuotto menee kokonaisuudessaan rintasyöpätutkimukselle. Tanssitiimi Soulsisterz vetää Narinkkatorilla Zumban, johon osallistujat saavat vetää vaaleanpunaista ylle.

AVA

Kuvat: MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja