Salakuvat: Tekeekö "kuningas" paluun Porschen mallistoon?

Kaikki Porschen mallihistoriaa tuntevat tietävät, että 911-malliston ainoa oikea kuningas on GT2 RS. Nykyisestä 991-sukupolvesta sellaista ei kuitenkaan ole esitelty ja urheilullisimman mallin titteliä kantaa GT3 RS.

Zuffenhausenista ei ole myöskään myönnetty, että uusi GT2 olisi tekeillä. Nämä kuvat kuitenkin antavat pientä toivoa malliston uuden kuninkaan tulolle. Perusautona on 911 Turbo, mutta aerodynamiikkaa on päivitetty ja myös etuosan tavaratilan luukku näyttää edellisen GT2 RS:n tyylisesti hiilikuituvalmisteiselta. Tuotantomalliin on odotettavissa edeltäjän tyyliin taakse suuri kiinteä spoileri.

911 GT2 perustuu 911 Turboon, mutta ulkonäöllisten muutosten lisäksi se saa päivityksiä moottoriin. Tätäkin suuremman eron ajettavuuteen tekee auton takavetoisuus, mikä tekee siitä paitsi kevyemmän myös tarkemman ajettavan Turboon verrattuna, koska eturenkaiden ei tarvitse huolehtia muusta kuin suunnan määrämisestä. Lisäksi GT2 on perinteisesti ollut manuaalivaihteinen, ja tämä olisi fanit tuntien ainoa oikea ratkaisu.

Kuinka todennäköinen 911 GT2 todellisuudessa on? Älä ainakaan koskaan sano ei. Porsche 911 R osoitti, että kysyntää aina vain rajummille ja edelleen manuaalivaihteisille malleille löytyy.

Edit: 17.3. Korjattu puhekielinen "konepelti"-ilmaus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja