Saku Koivu miettii muuttoa Suomeen – lapsilla vääristynyt kuva säästä

MTV.fi tapasi kiekkolegenda Saku Koivun perjantaina Hartwall Areenalla ennen perjantaista hyväntekeväisyysottelua.

NHL-uransa juuri päättänyt Saku Koivu oli perjantaina median haastateltavissa Hartwall Areenalla ennen osallistumistaan illan #95NEVÖFOGET-hyväntekeväisyysotteluun.

Lehdistötilaisuudessa Koivu kertoi perheen arpovan parhaillaan tulevaisuutta, asuako Kaliforniassa vai Suomessa? Saku Koivu on ollut naimisissa Hanna-vaimonsa kanssa vuodesta 2001. Perheeseen kuuluvat myös vuonna 2004 syntynyt Ilona ja  2006 syntynyt Aatos.

–Meidän pitää perheen kanssa rauhassa istua alas ja miettiä, että olisimmeko me palaamassa Suomeen pysyvästi, vai rakennetaanko elämää Kaliforniassa.

– Lapset ovat siinä iässä, että paluu tänne olisi suhteellisen helppoa tehdä nyt. Varmasti tämän tai ensi vuoden aikaan pitää tehdä pitkäaikaisempi suunnitelma, että palaammeko.

MTV.fi tiedusteli Sakulta, miten lapset ovat suhtautuneet mahdolliseen Suomeen paluuseen?

–Olemme viettäneet kesiä aina Suomessa, joten he ovat kokeneet mökkeilyn, uimisen ja saunomisen olevan sitä, mitä Suomessa tapahtuu. Olisi kyllä pitänyt ottaa eilen kuva heille, kun ajelin illalla Turusta moottoritietä. Ei se ihan samaa ole kun mitä omakin muistikuva on, nyt tuli vähän räntää ja oli pimeätä, Koivu myhäilee.

Koivu kuitenkin vakuuttaa, että myös lasten mielestä koti on aina Suomessa.

–He kokevat kyllä niin, että juuret ovat aina Suomessa ja heillä on tietynlainen kaipuu ja ikävä maahan on aina, vaikka Kaliforniassa asummekin. Lapset ovat tietysti vielä niin nuoria ja pieniä, että he menevät vanhempien ja perheen mukana ja sopeutuvat. Tähän saakka kaikki on ainakin mennyt oikein hyvin.

Talon myynti helpotti tulevaisuuden miettimistä

Los Angeles Times -lehti uutisoi heinäkuussa Koivun kauppaavan luksusasuntoaan huimaan 6,599 miljoonan dollarin eli lähes viiden miljoonan euron hintaan. Myöhemmin lehti raportoi Koivun myyneen asunnon noin kuudella miljoonalla dollarilla.

Koivu osti Irvinen kaupungissa sijaitsevan asuntonsa Hanna-vaimonsa kanssa vuonna 2009 noin viidellä miljoonalla dollarilla, joten Koivu teki myynnissä mukavasti voittoa. Tilaisuudessa Koivu kommentoi talon myyntiään lyhyesti.

– Pyrimme pääsemään kaikenlaisesta kiinteästä ominaisuudesta eroon, jotta päätös on helpompi. Nyt kun ei ole huolta asunnosta, niin tulevaisuuden päättäminen on henkisesti helpompaa, Koivu mietti.

Karjala-turnauksen yhteydessä, perjantaina pelattavassa 95’ maailmanmestarit vs. Ruotsi-legendat -hyväntekeväisyysottelussa tapahtuu kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Jäälle luistelevien maailmanmestareiden lisäksi Arenan yleisöä viihdyttävät mm. Pete Parkkonen, Atomirotta, Sakari Kuosmanen, Scandinavian Hunks, Jimmy Cola ja DJ Amanda Harkimo.

Arenalla nähdään ja kuullaan suuri joukko tunnettuja suomalaisia urheilulegendoja, mm. Jari Litmanen, Esa Tikkanen, Hanno Möttölä, Juhani Tamminen, Mika Salo ja Juha Salminen.  

Lue myös:

    Uusimmat