Saksan liikenneministeri ei pelkää pistää autoteollisuutta kuriin – uudet takaisinkutsut mahdollisia

0:47

Saksassa tehdään tarvittaessa lisää takaisinkutsuja, jos autoissa havaitaan laittomia ohjelmistoja. Ulkomaisten valmistajien kanssa tilanne on ongelmallisempi.

Pääkuvan video

Volkswagenin laittomat ohjelmistot saivat mielenosoittajan liikkeelle Geneven automessuilla

Saksan liikenneministeriö ei pelkää määrätä uusia takaisinkutsuja laittomien ohjelmistojen kitkemiseksi, jos tarve niin vaatii, Saksan liikenneministeri Andreas Scheuer sanoo. Hän kommentoi asiaa saksalaiselle päivälehdelle Handelsblattille.

– Jatkamme tilanteen tarkastelua. Meneillään on jatkuva markkinoiden seuranta, Scheuer toteaa.

Kesäkuussa Saksan liikenneministeriö ilmoitti lähes 800 000 eurooppalaisen Mercedes-Benz -ajoneuvon sisältävän luvattoman ohjelmiston ja määräsi Daimler-konsernia kutsumaan takaisin yli 200 000 autoa yksistään Saksassa.

Scheuerin mukaan ministeriö pitää silmällä myös Saksan ulkopuolisten valmistajien autoja. Hän ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, mitkä automerkit ovat kyseessä.

– Tarkastamme muiden valmistajien ajoneuvoja ja huomaamme, että niiden testilukemat ovat välillä hälyttävän korkeita. Me emme kuitenkaan voi tehdä asialle mitään, sillä ne hyväksytään omassa maassaan. Se ärsyttää minua, Scheuer kertoo.


Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja