SaiPa yrittää katkaista pahan kierteensä – tehohyökkääjä palaa kokoonpanoon

SM-liigassa pelataan torstai-iltana vain yksi ottelu, kun Rauman Lukko saa vieraakseen SaiPan.

Lukko-SaiPa

Rauman Lukko äityi joulukuussa hurjaan voittoputkeen, mutta kärsi sen jälkeen kaksi tappiota peräkkäin.

Edellisessä ottelussaan raumalaiset kuitenkin palasivat takaisin voittojen tielle, ottamalla 6-1-voiton Kouvolan KooKoosta.

Lukko on kymmenen ottelun kuntopuntarissa ensimmäisenä. Lukko on tehnyt edellisiin kymmeneen otteluun oikein hyvän määrän maaleja: 35. Samalla oma pää on pysynyt puhtaana, sillä vastustaja on heiluttanut verkkoa vain 21 kertaa.

Lukosta on noussut hyvin yksilöitä esiin. Hyökkääjät Arttu Ilomäki sekä Justin Danforth majailevat pistepörssin neljännellä ja viidennellä sijalla. Myös nuoret pelaajat, kuten hyökkääjä Eetu Koivistoinen ja puolustaja Tarmo Reunanen ovat pelanneet laadukkaasti.

Lukko sai kuitenkin jobinpostia alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kun puolustaja Ville Heinola loukkaantui, ja on sivussa viikkoja.

SaiPan hieno alkukausi alkaa olla vain muisto vain, sillä joukkue on pudonnut sarjataulukossa jo sijalle 10.

SaiPan tuloskunto on ollut murheellinen viime aikoina. Edellisistä kymmenestä ottelustaan SaiPa on voittanut vain kolmesti. Se tulee illan otteluunkin kolmen ottelun tappioputkessa.

Murheellisen ajanjaksonsa aikana SaiPan oma hyökkäyspelaaminen ja siten maalinteon tehokkuus on ollut heikkoa. SaiPa on saanut kiekon vastustajan maaliin vain 17 kertaa kyseisnä aikana. Etenkin ylivoimapelaaminen on ollut luokatonta, sillä ylivoima on toiminut vain 14,71 prosentin tehokkuudella.

Vaikka sijan alempana majaileva KalPa on kuuden pisteen päässä, tarvitsee SaiPa silti kipeästi puhtaita kolmeen pisteen voittoja, selvitäkseen pudotuspeleihin. Muuten takaa-ajajat saattavat tulla ohitse.

SaiPa tekee muutamia muutoksia kokoonpanoonsa. Hyökkääjä Emil Oksanen on sivussa. Hänen tilalleen kokoonpanoon palaa Tyler Morley. Morley on joukkueensa toiseksi parasa pistemies tällä hetkellä 23 pisteellään.

Lue myös:

    Uusimmat