Saimi Hoyerin tyylitunnustukset: Rakastan turkiksia ja korkeita korkoja!

Tyylitunnustuksia tehnyt tv-kasvo Saimi Hoyer kertoo, että hänen tärkeimmät asusteensa ovat hiukset, hajuvesi ja alusvaatteet.

Saimi Hoyer on säilönyt elämänsä eri kaudet vaatekaappiin ja vintille. Nyt hän valottaa vaatekaappinsa saloja AVAn Tyylitunnustuksissa.

– Sukellus omaan vaatekaappiin on matka. Se on tarina elämäni eri jaksoista. On vaikea heittää pois asioita, joilla on hirvittävän vahva merkitys, hän pohtii.

Saimin vaatekaapissa yhdistyy hänen mukaansa sirkuksenomainen värikaaos seesteiseen vaaleaan kauteen.

– Tyylihistoriastani löytyy androgyynikausi, punk-henkinen kausi, sekä nyt rauhoittunutta rouvakautta, kahden pienen lapsen äiti hymyilee.

Vaikka nyt Saimi tunnustaa elävänsä seesteistä, pienieleistä vaaleaa kautta, hän lisäilee pieniä ovelia säröjä tyyliin. Kuvauspäivänä Saimilla on vaaleat housut, vaaleanpunainen paita jossa on upea kirjailu etumuksessa, punaiset korkokengät, nahkatakki ja helmikorvakorut.

– Ei saa olla liian tylsä! Asussa pitää olla joku juttu: yksi sormus, sukat tai ihan mikä vaan juju. Tänään se on ristiriita nahkarotsin ja helmikorvakorujen sekä vaalean paidan välillä.

– Vihaan sitä, että vaatetuksesta pitäisi tulla stressi. Pukeutumisessa painotan päivän fiilistä. Naama rutussa on naisen huonoin asuste, Saimi napauttaa.

Saimin tyyli-ikonit

Tilda Swinton, Kate BlanchettjaJackie Kennedy ovat naisia, joiden tyyliä Saimi ihailee.

– Rajumpia tyyli-idoleita edustaa Isabella Blow rohkeudessaan. Hän toi esiin nuoria suunnittelijoita ja rohkeita ratkaisuja. Olen myös itse käyttänyt paljon nuorten suunnittelijoiden vaatteita kautta linjan. On ollut hienoa seurata monen nuoren suunnittelijan taivalta lähtöruudusta asti.

Saimi suosii suomalaista suunnittelua: Jasmin Santasta, Ritva Fallaa ja Jukka Rintalaa. Jukka Rintala on myös tehnyt Saimin hääpuvun. Nuorista suunnittelijoista hän on seurannut Tiia Vanhatapion ja Samu-Jussi Kosken nousua alusta asti. Tyylitunnustuksissa Saimilla oli mukana Petteri Hemmilän opiskeluaikana hänelle tekemä jakku. Hemmilä toimii nykyisin Balmainin asustesuunnittelijana Pariisissa.

Pariisissa innostun shoppailemaan!

Saimi on heikkona korkeisiin korkoihin ja kotona hänellä on kaappi täynnä laukkuja, myös vintagehelmiä. Hän rakastaa myös vintage-turkiksia. Vintage-helmiä Saimi löytää Suomessa Ruuturouvasta ja Play it again Samista. Ulkomailla hän shoppailee vintagea Roomasta, Pariisista ja Lontoosta.

Saimi nauraa, että hänen miehensä aina odottaa pelonsekaisin tuntein, milloin vaimo innostuu seuraavalle Pariisin shoppailumatkalle.

– Thomas aina pelkää Petterin puheluita Pariisista, että nyt lähdetään taas. Kun pääsen Pariisiin Petterin (Hemmilän) seurassa, vauhti on melkoista!

Saimilla on tiettyjä merkkejä, joiden mallistoja hän seuraa jatkuvasti, mutta mihinkään merkkiin hän ei lukkiudu.

– En ole suostunut sponsoriyhteistyöhön merkkien kanssa. Haluan, että vaatteet ovat mun näköisiä eikä minulla ole taakkaa käyttää tiettyä merkkiä.

Tyylitunnustuksia: Irokeesi pysyy!

Päivittäisessä tyylissä Saimille on tärkeää, että hajuvesi, hiukset ja alusvaatteet ovat tiptop.

– Tärkein asusteeni on mun tukka. Vaikka aamulla ei olisi pisaraakaan meikkiä kasvoissa, tukan täytyy olla hyvin. Myös hajuveden pitää sopia päivään.

Saimi tuhahtaa, että välillä nuorempana hänen pukeutumisensa lipsahti erikoisuudentavoitteluksi. Hän on hyväksynyt kiharaisen tukkansa vasta monen mutkan ja irokeesin kautta.

– Kun aloitin mallintyöt, minulla oli musta siilitukka ja lävistyksiä. Elin kapinakautta ja pukeuduin mustaan. Monen eri irokeesin ja suoristusraudan kautta ollaan tultu tähän, että hyväksyn kiharapehkoni. Jonkunlainen irokeesi on kuitenkin ollut toistuva teema, viimeisin oli vuosi sitten, hän hymyilee.

Kuvat: Laura Kokko

Tyylitunnustuksia AVAlla joka torstai klo 18.30

Saimi Hoyerin vaatekaapilla - katso kuvat!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja