Mainos

Säilyttääkö hallitseva mestari komennon SHL:ssä? – "Harvoin selviää näin pienillä muutoksilla"

1:10
Frölunda juhli viime kauden SHL-finaaleissa.

SHL-kauteen 2019-2020 lähdetään jälleen mielenkiintoisista asetelmista. Tiukimmin mestaruudesta tulevat ennakkoarvioiden mukaan taistelemaan Frölunda, Färjestad ja Luulaja, mutta muitakin haastajia riittää. Häntäpäässä kovin työ sarjapaikan säilyttämiseksi lienee edessä Oskarhamnilla.

C Moren SHL-selostaja Teppo Laaksonen rankkaa alla SHL-joukkueet, jotka aloittavat mestaruusjahdin lauantaina 14. syyskuuta. 

1. Frölunda

Harvoin hallitseva mestari on selvinnyt näin pienillä muutoksilla. Valmennus edelleen huippuluokkaa, veskariosasto kunnossa ja hyökkäys jopa vielä kovempi kuin viime kaudella. Ainoastaan pakistossa vielä pieniä kysymysmerkkejä, mutta Frölunda on ilman muuta suosikki uusimaan viime kauden mestaruutensa.

2. Färjestad

Viime kausi toi jo runkosarjavoiton, playoffseissa hyytyi hieman ja jäi välieriin. Vaikka on menettänyt paljon tosi kovia pelaajia, on pystynyt hankkimaan myös korvaajia. Maalivahtipeli ja hyökkäys varmasti kunnossa, pakkipuolella Frölundan tavoin suurimmat kysymysmerkit. Luultavasti Frölundan ykköshaastaja.

3. Luulaja

Loistava viime kausi takana, runkosarjakakkonen tasapisteissä Färjestadin kanssa. Välierissä aseeton Frölundaa vastaan, nyt on saanut hyökkäykseensä uutta tulivoimaa. Myös maalivahtipeli ja puolustus edelleen vahvoja. Ainoa arvoitus on pystyvätkö kaikki jatkamaan viime kauden tasollaan, kun "ylisuorittajia" oli joukkueessa paljon.

4. Växjö

Viime kauden pettymysten jälkeen hakee nyt nopeaa paluuta mestaruusjahtiin. Uudistunut todella paljon ja etenkin hyökkäyspäätä ei tunnista entisekseen, toisaalta saanut markkinoilta jälleen nimimiehiä. Kovat veskarit ja Sam Hallamin valmennustiimin osaaminen joukkueen selkäranka. Mukana mestaruustaistelussa.

5. HV71

Alla hyvä playoff-kevät hankalan runkosarjan jälkeen, ennakkosuosikkien kovimpia haastajia. Viime kaudella vaikeuksissa etenkin jatkuvien loukkaantumisten vuoksi, nyt toiveissa ehjempi ja tasaisempi kausi. Luultavasti joukkueelle sopii jopa paremmin, että se ei ota paineita mestaruusmahdollisuuksista.

6. Malmö

Noussut Peter Anderssonin aikana vakituiseksi playoff-joukkueeksi. Vahva ja tasapainoinen ryhmä, hyvä ykkösmaalivahti ja “duunariasenne” vievät taas pitkälle. Noustakseen mestaruustaisteluun tarvitsisi vielä lisää pelimerkkejä kärkipelaajien hankintaan, mutta tiukka taloustilanne ei anna sellaiseen mahdollisuuksia.

7. Djurgården

Valtavia menetyksiä pelaajamarkkinoilla, NHL:ään lähti nippu hyökkääjiä ja lisäksi muun muassa ykkösveskari Adam Reideborn KHLään. Pakkipuoli kunnossa, mutta muuten paljon kysymyksiä. Tuskin menestyy huikeasti vielä runkosarjassa, mutta Robert Ohlssonin tiimin kovassa valmennuksessa nostanee profiiliaan viimeistään pleijareissa.

8. Skellefteå

Heikohko kausi alla. Materiaali vaihtunut melko vähän, mikä tässä ehkä huono asia. Jocke Lindström ja kumppanit hilaavat vielä vanhoilla höyryillä pudotuspeleihin, mutta tuskin muuta annettavaa. Kaipaisi isompaa tuuletusta, etenkin valmennuspuolella Tommy Samuelssonin eväät on syöty jo aikapäiviä sitten.

9. Rögle

Abbottin veljesten alaisuudessa kokenut kovan muodonmuutoksen karsintojen välttelijästä isompien haastajaksi. Erittäin kova joukkue paperilla, etenkin hyökkäys todella vahva. Suurin kysymysmerkki siinä, pystyykö koko organisaatio jatkamaan edelleen nousua vai onko se saavuttanut oman maksiminsa jo viime kaudella.

10. Linköping

Puhtaasti nimilistan puolesta pitäisi olla korkeammallakin, mutta Linköping on pitkään ollut sarjan kroonisin alisuorittaja. Uusi päävalmentaja Bert Robertsson ja GM Niklas Persson ovat avainasemassa siinä, saako Linköping viimein ryhtiä tekemiseensä. Jos alavire jatkuu, saattaa jopa top 10-sijoituskin karata heiltä.

11. Brynäs

Jo kaksi sekavaa kautta alla. On vahvistunut etenkin hyökkäyspuolella paljon, mutta vastaavasti veskarit ja pakisto heikentyneet kokonaisuutena. Magnus Sundqvistin päävalmentajadebyytti jätti valtavasti kysymysmerkkejä. Ainakin jos turbulenssi valmennuksessa jatkuu, tuskin tulee yltämään pudotuspeleihin tälläkään kaudella.

12. Örebro

Viime kauden kymppisija tuli lopulta yllättäen ja muiden kompuroidessa, lähellä oli, ettei olisi joutunut karsimaankin. Paljon vaihtuvuutta, etenkin maalivahtiosasto ja hyökkäys lähes täysin uudet. Ainesta taistella sijoista kärkikympissä, mutta mikäli muut pitävät paremmin oman tasonsa, saattaa joutua karsintataistoon.

13. Leksand

Paperilla aivan eri kaliiberin joukkue kuin toinen nousija Oskarshamn, kokemusta ja laatua löytyy niin eri pelipaikoille kuin penkin taakse. Häviää materiaalin leveydessä toki vielä paljon sarjan kärkiryhmille. Saumat sijoittua korkeammallekin, ei tarvita kuin yhden joukkueen kompurointi niin säilyisi ilman karsintojakin.

14. Oskarshamn

Ensikertalaisella on olemassa kaikki katastrofin ainekset. Joukkue on kasattu lähinnä hylkytavarasta, valmennus ja muukin seurajohto kokematonta näin kovalla tasolla. Karsintojen välttäminen (sijat 13-14) olisi sensaatio. Voi silti säilyä sarjassa mikäli onnistuu karsintasarjassa, mutta juuri muuta tuskin on luvassa.

C Moren suomeksi selostettavat SHL-ottelut syyskuussa

la 14.9. klo 18.55 Luulaja-Växjö
to 19.9. klo 19.55 Frölunda-Linköping
la 21.9. klo 18.55 Oskarshamn-Djurgården
to 26.9. klo 19.55 Örebro-Rögle
la 28.9. klo 18.55 Färjestad-Frölunda

Lisäksi cmore.fi suoratoistopalvelussa seuraavat "lisäottelut" katsottavissa alkuperäisselostuksella:

la 14.9. klo 16.10 Frölunda-Brynäs
ti 17.9. klo 19.55 Malmö-Rögle
to 19.9. klo 19.55 Färjestad-Växjö
la 21.9. klo 16.10 Brynäs-Färjestad
ti 24.9. klo 19.55 Leksand-Brynäs
to 26.9. klo 19.55 Skellefteå-Frölunda
la 28.9. klo 16.10 ottelua ei vielä valittu  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja