Mainos

Sähköyhtiö varoittaa: Monilla edessä useita päiviä ilman sähköä

Monissa kodeissa on edessä useita päiviä ilman sähköä eilisen ja tämän päivän tuulivahinkojen vuoksi, varoittaa sähköyhtiö Vattenfall.

Kymmenettuhannet uudet sähkökatkot vaikeuttavat vikojen korjausta, kertoo Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskä. Tämän päivän aikana sähkökatkoja on tullut tuplasti lisää eiliseen verrattuna.

– Kyllä tässä on sellainen tilanne, että vielä huomennakaan vioista ei selvitä. Kokonaisuutena puhutaan kahdesta–kolmesta päivästä, hän arvioi.

Pahimmillaan sähköt voivat olla poikki useammankin päivän.

– Ainakin Lounais-Hämeessä on selvä juttu jo nyt, että osalla on tiedossa useiden päivien katkoja. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi Karkkila, Loppi, Tammela, Urjala ja Humppila.

Vattenfallin eiliset sähkökatkot saatiin Hämettä ja Pirkanmaata lukuun ottamatta aamupäivään mennessä pitkälti kuntoon. Vaikeinta sähkökatkosten korjaaminen on Vänskän mukaan juuri Lounais-Hämeessä, jossa osa talouksista on ollut ilman sähköä eilisestä asti.

Tilanne voi vielä pahentua

Pahimmassa tapauksessa sähkökatkoja on luvassa lisää.

– Nyt on vielä uhkana se, että lounaasta on tulossa puuskarintama Turusta Tampereen, Hämeenlinnan ja Hyvinkään suuntaan. Se voi nopeasti aiheuttaa meille paljon lisäharmeja.

Uusia ja vanhoja sähkökatkoja korjataan hänen mukaansa nyt yhtä aikaa.

Sähköttömien määrä onkin illan aikana noussut ja laskenut. Tällä hetkellä Vattenfallin asiakkaista ilman sähköä on reilut 60 000 kotitaloutta.

Myös Fortum on jatkanut Tapaninmyrskyn vikojen korjaamista tiistaina illalla maastossa. Yhtiön mukaan päivän aikana on töissä ollut noin 300 asentajaa. Edelleen noin 82 000 asiakasta on ilman sähköjä pääosin Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä Satakunnassa. Määrä on noussut illan aikana.

– Voimistuva tuuli vaikeuttaa korjauksia ja aiheuttaa uusia vikoja. Nyt tiistaina illalla on tullut uusia vikoja, jotka koskevat 12 000 asiakasta ja muun muassa Riihimäellä on alueverkon vikatilanne, kertoo käyttöpäällikkö Jarmo Ström Fortum Sähkönsiirrosta.

Pahimmillaan sähköttä on ollut yhtäaikaisesti noin 190 000 Fortumin asiakasta.

Savon Voiman verkkoalueella ilman sähköä joutui sinnittelemään illalla kymmenen aikaan noin 31 000 kotitaloutta ja Pohjois-Karjalan Sähkön alueella noin 33 000 taloutta.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 27.12.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.