Sähköpotkulaudoille tuleva talvi on Helsingissä ensimmäinen – markkinointijohtaja ei näe liukkaudessa turvallisuusriskiä: "Tukholmassa talvi meni hyvin"

9:49

Helsinki sai lumipeitteen ja sähköpotkulautayritys sammutti menopelit. Mutta vain hetkeksi.

Pääkaupunkiseudulla herättiin tänään valkoiseen aamuun, kun maahan oli satanut lunta noin sentin verran.

Aktiivisesti sähköpotkulautaa siirtymiseen käyttävät kaupunkilaiset saivat kuitenkin aamulla todeta, että potkulaudat eivät olleet lainkaan toiminnassa aamun varhaisina tunteina.

Sähköpotkulautoja operoivan Voi Technologyn markkinointijohtaja Mathias Soini kertoo, että yritys päätti deaktivoida omat kulkuvälineensä hetkeksi pääkaupunkiseudulla turvallisuussyistä.

– Otettiin laudat pois käytöstä hetkellisesti. Sitten kun meidän operaatiotiimi näki, että nyt on taas turvallista operoida, niin laitettiin takaisin liikenteeseen, Soini kertoo MTV Uutisille.

Lauta voi talvella käydä liukkaaksi

Soini myöntää, että laudat voivat käydä talvisessa kelissä liukkaaksi. Siihen yritys kehottaakin käyttäjiä olemaan varovaisia.

Soini kuitenkin korostaa, että vastuu on loppupeleissä käyttäjällä itsellään.

– Liukkaalla kelillä me kannustetaan ihmisiä käyttämään kypärää ja hidastamaan yleistä tilannenopeutta. Potkulaudan voi aina jättää parkkiin matkan varrelle ja jatkaa toisella liikkumismuodolla jos olosuhteet on liian huonot. 

Tukholmassa talvikäyttöä kokeiltu, Helsingissä ei

Kaupallisia sähköskoottereille tuleva talvi on Helsingissä ensimmäinen. Vaikka kokemusta talvisesta pääkaupungista ei toistaiseksi olekaan, Soini vakuuttaa, että Tukholmasta saadut hyvät kokemukset antavat osviittaa siitä, että myös Suomessa talvikäyttö tulee onnistumaan.

–  Tukholmassa vain kuutena päivänä pois liikenteessä. Siellä kyllä käyttäjiä riitti ja meni kyllä hyvin. Samoja toimenpiteitä ja malleja tullaan käyttämään myös Suomen kaupungeissa talvella.

Miten skootterit pärjäävät sitten lumiaurojen kanssa? Soini ei nää tässäkään ongelmaa.

– Olemme olleet jo pitemmän aikaa yhteydessä aurausyrityksiin. Tutustuttu heidän toimintatapoihin. Ollaan tehty suunnitelmia yhdessä, miten tehdään esimerkiksi runsaan lumentulon aikana. Meidän tapauksessa suunnitelma on, että siirretään laudat mahdollisimman nopeasti pois kaduilta.

Lautojen pysäköinti tuottaa edelleen ongelmia, yritys haluaisi parkkitilaa autoilta

Soinin mukaan Voi on saanut valitettavan paljon palautetta potkulautojen huonosta pysäköinnistä ympäri pääkaupunkia. Hän kuitenkin näkee, että Helsingistä pitäisi saada laudoille enemmän parkkitilaa, esimerkiksi autoilta.

– Me haluttaisiin nähdä, että potkulaudoille varattaisiin enemmän tilaa. Tänä päivänä on olemassa kymmeniä tuhansia parkkipaikkoja autoille mutta tilaa ei ole varattu uusille liikkumismuodoille. Haluttais nähdä, että myös sähköpotkulaudat ja muut uudet ekologiset ja kevyet liikkumismuodot sais enemmän tilaa kaupungissa.

Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja