Mainos

Rovaniemen poliisi ja uusi salassapitolaki

Rovaniemen poliisilta tuli maanantaina sähköpostia. Vanhempi rikoskonstaapeli oli erehdyksessä lähettänyt mediatiedotteiden jakelulla hätäkeskukseen osoitetun pyynnön erään nimellä, osoitteella ja kellonajalla yksilöidyn puhelunauhoitteen saamiseksi. Mistään uutisarvoisesta tapahtumasta ei ollut kyse.

Kyse oli arvatenkin näppihäiriöstä, koska rovaniemeläispoliisilta tuli 21 minuuttia myöhemmin korjausviesti.

"OLEN LÄHETTÄNYT VÄÄRÄÄN SÄHKÖPOSTIOSOITERYHMÄÄN TALLENNE PYYNNÖN. VÄÄRINKÄSITYKSIEN VÄLTTÄMISEKSI LÄHETÄN TÄMÄN KORJAUSVIESTIN ASIAAN KO. RYHMÄLLE JOLLE VIESTI LÄHTI. VIESTIÄ EI SAA JULKAISTA MISSÄÄN, VIITE SALASSAPITOLAKI."

Jotenkin tällaiset kiiretilanteet oikeasti paljastavat sen mitä lakia viranomaiset ajattelevat soveltavansa kun puhutaan julkisuuslaista...

Tapauksella on toinenkin mielenkiintoinen näkökulma.

Sama poliisi teki nyt email-mokan toistamiseen puolen vuoden sisällä. Edellinen "tiedotevirhe" tapahtui elokuussa ja siitä lisää aiemmassa kirjoituksessa. Tässä linkki siihen. Tekstissä on käsitelty hieman laajemmin sitä, että voiko poliisi antaa tiedotusvälineelle käskyn olla julkaisematta jotain tietoa. (Ei tietenkään voi)

Mutta siis: elokuussa Rovaniemen poliisi päätti että Venäjän vallan aikainen ennakkosensuuri on yhä voimissaan Suomessa ja nyt julkisuuslaki muutettiin salassapitolaiksi.

Mitähän perustuslain periaatetta Rovaniemen poliisissa muutetaan seuraavaksi?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.