Mainos

Sähkömiesten majoitus Espoossa: Luteita, toukkia ja mätäneviä ruokajätteitä

Vantaan Jätteenpolttolaitoksen rakennustyömaan epäselvyydet jatkuvat. MTV Uutisten tutkivan ryhmän haastattelema torniolainen sähkömies paljasti, että Are Oy:n alihankkijana toimiva virolainen vuokratyövoimaa välittävä yritys Dontek Oy on majoittanut työntekijöitä luteiden ja toukkien keskellä.   

Sähköliitto sai ilmoituksen erikoisesta majoituksesta Espoossa. Liiton sopimusvastaava Jari Ollila kertoo, että virolainen sähköasentaja esitteli työehtoasiamiehelle luteiden syömiä käsiään ja niskaa.

"Haju oli sanoin kuvaamaton pilaantuvista jätteistä"

– Virolaiselle työntekijälle oli vielä ilmoitettu, että asumisesta peritään vuokraa 300 euroa kuukaudessa. On järkyttävää ja täysin käsittämätöntä, että tällaista tapahtuu Suomessa ja kyse on pääkaupunkiseudun merkittävästä rakennushankkeesta, pamauttaa Ollila.

Torniolainen sähköasentaja on vieläkin järkyttynyt siitä, että hänelle vuokratyöfirman tarjoama majoitus oli ihmisasumiskelvoton.

– Minulle tarjottiin töitä Vantaan Jätteenpolttolaitoksen rakennustyömaalle puoleksi vuodeksi. Työnantaja tarjosi ilmaista majoitusta. En kerta kaikkiaan voi ymmärtää, että vuonna 2014 minulle tarjottu majoitus on sellainen, että siellä ei voi koskea mihinkään ja haju on sanoin kuvaamaton pilaantuvista jätteistä, toteaa torniolainen sähkömies.

– Virolainen kollega oli ollut kyseisessä majapaikassa jo yhden yön. Hän kertoi, että oli siivonnut paikassa seitsemän tuntia edellisenä iltana. Siitä huolimatta, kun hän heräsi aamulla, niin hänen päällään käveli iso määrä ruskeita toukkia. Hän ehdotti minulle, että ripustetaan ruuat kattoon muovipussiin, että niitä voi syödä, lisää sähkömies.

– Tämä riitti lähdin samantien takaisin pohjoiseen ja tein sähköliitolle ilmoituksen asiasta. Soitin majoituksen välittäneelle vuokrayritykselle ja heidän mukaansa kyseessä on hyvä asunto eikä se maksa mitään. Yrittäjä kertoi, että siellä on aiemmin asunut isompi porukka ja se on jäänyt siivoamatta. Saatte ehkä viikonloppuna siivousapua,  toteaa torniolainen rakennusmies.

Vuokrayritys: Siellä oli sottaista silloin


MTV Uutisten tutkivan ryhmän tavoittamana Dontek Oy:n edustaja Jussi Helekorven mukaan majoitus oli hänen tuttavan tuttavan kautta. 

–  Siellä ei asu enää ketään. Myönnän, että siellä oli sottaista silloin. Mutta väitteet siitä, että perisimme vuokraa majoituksesta ovat tuulesta temmattuja, kertoo Helekorpi.

Tutkivan ryhmän saamien tietojen mukaan kyseisen tilan on vuokrannut toinen yritys, jolla on virolaiset omistajat. Vuokraaja ei ole hoitanut vastikkeita kyseisestä tilasta. Taloyhtiöllä ei ole ollut reiluun vuoteen avaimia majoituspaikkana käytettyyn tilaan. Talonyhtiö hakee käräjäoikeudessa vastikkeita ja vuokralaisen häätöä.

Tiloissa viimeksi majoitetulle virolaiselle sähköasentajalle on etsitty toinen majoitus. MTV ei tavoittanut Are Oy:n edustajia kommentoimaan alihankkijansa toimia.

Sähköliitto on toimittanut saamansa tiedot aluehallintovirastolle ja toivoo viranomaisilta nopeita toimia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.