Sähkömiehet aloittivat lakon

Sähkömiehet jäivät lakkoon aamulla kello seitsemän. Rakennusliitto sitä vastoin lykkää omaa työtaisteluaan kahdella viikolla.

Talotekniikka-alan lakko alkoi osittain aamulla, koska Sähköalan ammattiliitto ei hyväksynyt valtakunnansovittelijan sovintoesitystä.

Sähköalan ammattiliittoon kuuluvat sähkömiehet aloittivat lakon aamulla kello 7. Lakko koskee tässä vaiheessa pääkaupunkiseudun 2500:aa sähkömiestä.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen tekemä sovintoesitys ei kelvannut Sähköalan kummallekaan työmarkkinaosapuolelle.

Tänään uhannut lakko putki- ja putkieristysalalla siirtyy sen sijaan ainakin kahdella viikolla Rakennusliiton ja Talotekniikkaliiton yhteisestä sopimuksesta.

Neuvottelut viime tuloratkaisun ulkopuolelle jääneen talotekniikka-alan työehtosopimuksesta ovat jatkuneet joulukuusta lähtien. Sopimus koskee noin 10 000:ta SAK:laisen Sähköalan ammattiliiton sähköasentajaa sekä 4 500:aa Rakennusliittoon kuuluvaa putkimiestä ja eristäjää. Palkankorotusten ohella erimielisyyksiä on ollut urakkatöiden korvaamisesta sekä putkimiesten ja sähkömiesten palkkataulukkojen yhdistämisestä.

Sähkömiesten lakko pysäyttää laajalti korjaustöitä etenkin pääkaupunkiseudulla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja