Sademetsässä yli kuukauden selvinneiden lasten isää epäillään tytärpuolen hyväksikäytöstä

Kolumbiassa lento-onnettomuuden jälkeen kadonneet lapset pelastettiin viidakosta 1:08
Katso myös: Näin lapset pelastettiin.

Kahden Amazonin sademetsässä yli kuukauden selvinneen lapsen isää syytetään tytärpuolensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyttäjän mukaan mies on hyväksikäyttänyt nyt 13-vuotiasta tytärpuoltaan 10-vuotiaasta asti.

13-vuotias tyttö ja hänen kolme sisarustaan selvisivät toukokuussa lento-onnettomuudesta, joka surmasi koneessa olleet kolme aikuista, myös lasten äidin. Vanhimman sisaruksen on kerrottu auttaneen nuorempia pysymään hengissä viiden viikon ajan hyödyntämällä laajaa tietämystään viidakosta ja sen vaaroista, kuten käärmeistä, petoeläimistä ja aseistetuista rikollisryhmistä. Huitoto-heimoon kuuluvat lapset selvisivät koneesta löytämällään maniokkijauholla ja viidakon hedelmillä.

Kahden nuorimman lapsen isä pidätettiin perjantaina. Hän kiistää syytteet.

Mies osallistui lasten löytämiseksi järjestettyyn valtavaan etsintäoperaatioon. Kun lapset lopulta löytyivät noin viiden kilometrin päästä onnettomuuspaikasta, mies alkoi kiistellä lasten äidin puolen isovanhempien kanssa lasten huoltajuudesta.

Löytymisen jälkeen lapset viettivät kuukauden sairaalassa toipumassa koettelemuksestaan, minkä jälkeen heidät otettiin viranomaisten huomaan. Viranomaiset havaitsivat mahdollisen hyväksikäytön ja välittivät epäilyksensä syyttäjille.

Myös perheen asuinkylän johtaja kertoi kesäkuussa paikalliselle televisiokanavalle, että olemassa oli viitteitä siitä, että tyttö oli joutunut isäpuolensa hyväksikäyttämäksi.

Lue myös:

    Uusimmat