Mehevä sacherkakku on kevään juhlapöydän kuningatar. Kokeile herkullista reseptiä!
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria (85 g)
5 kananmunan keltuaista
150 g taloussuklaata (sulatettuna)
2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 130 g)
1 tl leivinjauhetta
5 kananmunan valkuaista
Täyte:
200 g aprikoositäytettä tai -marmeladia
Kuorrute:
2½ dl kuohukermaa
400 g taloussuklaata
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää vaahdon joukkoon myös sulatettu suklaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää massaan. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää massan joukkoon käsin sekoittaen.
Paista kakkupohjaa 170-asteisen uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä. Halkaise kakku kolmeen osaan ja täytä välit aprikoositäytteellä. Päällystä kakku päältä ja reunoilta aprikoositäytteellä tasaiseksi ja laita kakku kylmään.
