Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sacherkakku

Sacherkakku
Sacherkakku
Julkaistu 03.06.2010 13:04

Mehevä sacherkakku on kevään juhlapöydän kuningatar. Kokeile herkullista reseptiä!

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria (85 g)
5 kananmunan keltuaista
150 g taloussuklaata (sulatettuna)
2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 130 g)
1 tl leivinjauhetta
5 kananmunan valkuaista

Täyte:
200 g aprikoositäytettä tai -marmeladia

Kuorrute:
2½ dl kuohukermaa
400 g taloussuklaata

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää vaahdon joukkoon myös sulatettu suklaa.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää massaan. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää massan joukkoon käsin sekoittaen.

Paista kakkupohjaa 170-asteisen uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä. Halkaise kakku kolmeen osaan ja täytä välit aprikoositäytteellä. Päällystä kakku päältä ja reunoilta aprikoositäytteellä tasaiseksi ja laita kakku kylmään.

Valmista kuorrutus keittämällä kerma kattilassa ylös kiehuttaen ja kaada kuuma kerma paloitellun suklaan päälle. Sekoita kuorrutus hiljalleen tasaiseksi massaksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus sen jälkeen ritilällä olevan kakun päälle. Kun kuorrute on kovettunut voit samalla kuorrutteella pritsata kakun päälle Sacher-kirjailun.

Säilytä kakku kylmässä ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua pois kylmästä. Ylimääräisen kuorrutteen voit säilyttää jääkaapissa 3-4 päivää ja sulattaa mikroaaltouunissa varoen uutta käyttöä varten.

Resepti: Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."