Saatananpalvontaa ja ihmissyöntiä – Hyvinkään äärimmäisen raaka paloittelumurha järkytti Suomea yli 20 vuotta sitten: näin poliisi ratkaisi tapauksen

9:22
Varoitus! Video saattaa järkyttää. Katso, kuinka poliisi pääsi Hyvinkään paloittelumurhan jäljille!

Marraskuussa 1998 roska-auton kuljettaja oli tyhjentämässä kuormuriaan Hyvinkään kaatopaikalle. Luukkua avatessaan hän huomasi roskien seassa ihmisen jalan. Siitä alkoi tutkinta, joka paljasti yhden Suomen julmimmista henkirikoksista.

VAROITUS: Juttu ja video saattavat järkyttää.

Saksilla ja kynällä reiteen. Teippiä suun eteen, käsiin ja jalkoihin. Lopuksi koko pää teipattiin umpeen. Nuori mies tapettiin erityisen julmasti kerrostaloasunnossa Hyvinkään Torikadulla yli 20 vuotta sitten. 

Kun uhri oli kuollut alkoi silpominen, johon liittyi myös ihmissyöntiä.

– Kyllä se hiljaiseksi vetää, mitä kaikkea ihminen voi toiselle ihmiselle tehdä, kommentoi krp:n tutkinnanjohtaja Ari Soronen tapausta MTV:n Rikospaikassa.

Uhrausmusiikkia ja kiljua

Uhri päätyi kaatopaikalle, kun ruumis oli paloiteltu sahalla. Tappamista edelsi kidutus ja teon jälkeen uhria muun muassa syötiin. Henkirikokseen nivoutui vahvasti kiljunjuonti ja saatananpalvonta.

Tärkeäksi johtolangaksi osoittautui kaatopaikalta löytynyt toinen ruumiinosa, pala keskivartaloa.

– Sisäelimistä pystyi päättelemään, että uhri oli tottunut alkoholinkäyttäjä, mutta ei kuitenkaan mikään alkoholisti. Tämä johti meidät siihen, että tämä henkilö on todennäköisesti jonkun avustuksen tai vastaavan piirissä, Soronen kertoo.

Katso Rikospaikan videolta, miten poikkeuksellisen julma tapaus selvitettiin! 

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.35 MTV3 -kanavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja