Saatana saapui Helsinkiin mukanaan yli 90-prosenttista kokaiinia – kansainvälisen rikollisliigan tunnuksena vuohenpää

Poliisi kertoi hiljattain estäneensä kansainvälisen rikollisryhmän rantautumisen Suomeen. Jengin tunnuksena oli vuohi, joka on varsin tunnettu paholaisen eli Saatanan symboli.

Poliisin mukaan ryhmä ehti järjestää Suomeen ainakin neljä kiloa kokaiinia ja 2,5 kiloa amfetamiinia ennen kiinnijäämistään. Ainakin osa ryhmän maahantuomasta kokaiinista oli yli 90-prosenttista eli erittäin puhdasta.

Tienestejä kertyi jengin puolen vuoden touhuilun aikana satojatuhansia euroja.

Poliisi on aiemmin kertonut, että jengillä ei ollut liivejä tai muuta tunnuksellista vaatetusta eikä kerhotilaa. Heillä oli kuitenkin tarkoitus teettää käyttöönsä esimerkiksi sormuksia.

MTV Uutisilla on hallussaan julkiseksi tullut poliisin esitutkintapöytäkirja, josta ilmenee, että ryhmittymän tarkoituksena oli käyttää tunnuksenaan vuohenpäätä.

Poliisi takavarikoi ryhmän johtajaksi epäillyn ruotsalaismiehen puhelimesta erilaisia vuohenpääaiheisia kuvia, joista osassa on selvät viittaukset paholaiseen eli Saatanaan.

Saatana on kuvattu taiteessa usein vuohenhahmossa. Satanistien amulettina toimii kärjelleen sijoitettu pentagrammi, jonka sisällä on vuohenpää niin, että sarvet, korvat ja turpa muodostavat kukin oman sakaransa.

Näin ryhmä toimi

Poliisin esitutkinnan perusteella ruotsalaismies  yritti perustaa Suomeen alaosaston, joka toimi kansainvälisen järjestäytyneen rikollisliigan alaisena.

MTV ei kerro, mitä nimeä ryhmä käytti itsestään, koska ei halua antaa ryhmälle julkisuutta. 

Poliisin mukaan jengin ainoa tarkoitus oli vakavien rikosten tekeminen Suomessa. Poliisi uskoo, että ruotsalaismies ehti värvätä ryhmään viisitoista suomalaisia ja aseisti nämä, jotta jengin olisi helpompi käydä huumekauppaa Suomessa.

Ryhmällä oli selkeä johtorakenne. Ruotsalaismies johti Suomen toimintaa ja kaikki muut Suomesta värvätyt miehet toimivat hänen alaisinaan eri tasoilla.

Ruotsalaismies itse puolestaan raportoi tekemisistään ulkomaille taholle, joka jäi poliisilta selvittämättä.

Suomessa myydyt huumeet jengi hankki yläorganisaatioltaan ulkomailta. Poliisin mukaan ryhmän tarkoitus oli takoa huumeilla mahdollisimman paljon rahaa Suomessa.

Rymästä oli tarkotus tehdä pysyvä alaosasto Suomeen.

Tarkoituksena uusi elämä

Poliisin mukaan ruotsalaismies pyrki varmistamaan väkivallan avulla ja sen uhalla, että kaikki jengiin rekrytoidut jäsenet tekevät, mitä hän haluaa.

Mies kiisti järjestelmällisesti kaikki syytökset.

– Kiistän tämän, muuta en voi sanoa. En touhua huumeiden kanssa Suomessa tai muuallakaan. Olen muuttanut Suomeen aloittaakseni uuden elämän, mies väitti poliisille.

Kun poliisi kysyi, miksi hän pyysi erästä henkilöä googlaamaan oman nimensä ja Södertäljen mafian, miehen vastaus oli vähintäänkin erikoinen.

– Koska halusin todistaa, että olen muuttanut pois Ruotsista ja että olen täällä aloittaakseni uuden elämän.

– Miten tuo viesti osoittaa, että olet muuttanut pois Ruotsista ja aloittanut täällä uuden elämän? poliisi kysyi.

– Se että halusin eroon rikollisuudesta.

Jengipomo ei avannut vuohisymboliikkaa

Poliisin käsityksen mukaan mies kuuluu tai on kuulunut Södertälje Mafiaan, joka on Ruotsissa toimiva rikollisjärjestö. Kehoitukset googlata tietoja tästä asiasta toimivat poliisin mukaan peloitteena, jotta ihmiset toimisivat miehen käskyjen mukaan.

Mies kuitenkin kiisti kaiken tällaisen. Hän ei myöskään suostunut kertomaan jengistään mitään, eikä avaamaan sitä, miksi jengi halusi käyttää vuohenpäätunnusta.

Kuulusteluissa jengipomoksi epäilty ruotsalaismies kiisti, että jengi olisi muuta kuin parin kaverin porukka.

Helsingin käräjäoikeus antaa ryhmän huumerikoksista tuomionsa myöhemmin.

Juttua muokattu 26.2. kello 09.01: Täsmennetty ruotsalaismiehen käänykästä löytyneen patsaan kuvan tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat