Mainos

Säästökuuri toimii: Finnairilta kaikkien aikojen paras tulos

Finnairin heinä–syyskuun toiminnallinen liiketulos kasvoi 64,2 miljoonaan euroon viime vuoden 26,7 miljoonasta eurosta. Vuosineljännestulos on yhtiön kaikkien aikojen paras. 

Tulokseen vaikuttivat matkustajaliikenteen käyttöasteen ja lipputuottojen kasvu sekä reipas lisäpalvelumyynti. Myös Aurinkomatkat paransi tulostaan selvästi.

Lisäksi yhtiö on tehnyt kustannussäästöjä muun muassa henkilöstökuluissa ja hyötynyt polttoaineen hinnanlaskusta.  

Syyskuun osavuosikatsauksesta selviää, että Finnairilla oli henkilökuntaa keskimäärin 580. Vuosi sitten henkilökuntaa oli keskimäärin 626.

Finnairin tammi–syyskuun toiminnallinen liiketulos kohosi 22,9 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 27,1 miljoonaa euroa tappiollinen.  

Kasvua haetaan Kiinasta

Finnairin ongelma on tällä hetkellä kotimaan liikenne. Matkustajaliikenteen kannattavuus parani vuodentakaiseen verrattuna kaikkialla muualla paitsi kotimaassa, jossa yhtiö tekee tappiota useilla reiteillä.   

Kaukoliikenteessa Finnair uskoo parantavansa kustannuskilpailukykyä uusilla koneillaan. Yhtiö sai lokakuun alussa käyttöön A350 XWB -laajarunkokoneen. Niiden määrä kasvaa ensi vuoden lopussa seitsemään.

Finnairin mukaan uudet koneet tuovat lisäkapasiteettia ja mahdollistavat kasvua erityisesti Kiinan markkinoilla. Kiinassa lentomatkustuksen kysyntä on yhä kovaa vaikka talouskasvu on hidastunut.

Finnair myy vuosina 2016 ja 2017 neljä omistamaansa Airbus A340-300-lentokonetta takaisin Airbusille. Finnair luopuu kaikista operoimistaan A340-lentokoneista vuoden 2017 loppuun mennessä, kun niitä korvaavat A350 XWB -lentokoneet on toimitettu ja otettu käyttöön Finnairin reittiliikenteessä. 

Finnair arvioi tuloksensa tänä vuonna olevan nollatasolla tai hieman plussalla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.