Säästäväinen sinkkumies keräsi elämänsä aikana miljoonia – yllätti kaikki perinnöllään: "Melkein putosin tuolistani!"

Säästäväinen, yksinkertaista elämää elänyt Dale luovutti perintöpottinsa nuorille, jotka eivät olisi ilman häntä päässeet opiskelemaan.

Dale Schroeder ei koskaan mennyt naimisiin tai saanut lapsia. Mies eli yksinkertaista elämää puuseppänä työskennellen, mutta onnistui kuollessaan yllättämään kaikki.

Dale oli 67 vuotta töissä samassa yrityksessä ja menehtyi vuonna 2005. Miehellä ei ollut perillisiä. Häneltä jäi kolmen miljoonan dollarin omaisuus.

Halusi auttaa muita kaltaisiaan

Dale itse oli kasvanut köyhässä perheessä. Hän halusi varmistaa, että muille hänen kaltaisilleen kävisi paremmin, ja ennen kuolemaansa mies valmisteli lakimiehensä avustuksella viralliset dokumentit. 

– Hän halusi auttaa lapsia, jotka olivat kuten hän, joilla ei luultavasti olisi mahdollisuutta lähteä opiskelemaan ilman hänen lahjaansa, kertoo miehen ystävä Steve Nielsen.

Dale jättikin kolme miljoonaansa stipendeihin, joita jaettiin vähävaraisille nuorille.

Dalen tarina ihastutti netissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Steve kuuli Dalen ideasta miehen vielä eläessä ja tiedusteli uteliaana, miten suurista lahjoitussummista on kyse. Dalen "miljoonavastaus" yllätti.

– Melkein putosin tuolistani! Steve muistaa.

33 nuorta pääsi opiskelemaan

Dalen ansiosta 33 nuorta pääsi opiskelemaan ilman, että heidän täytyi itse maksaa opiskelujaan.

Kira Conard sai Dalen ansiosta stipendin vuonna 2015. Perheellä ei ollut rahaa Kiran koulutukseen. Nuori nainen oli jo valmistautunut kertomaan ystävilleen, ettei voisi mennä korkeakouluun, kun hän sai tiedon stipendistä.

– Aloin välittömästi itkeä, Kira muistaa.

Nyt hän on valmistumassa terapeutiksi. Se on Dalen ansiota.

"Pyydämme vain, että annatte lahjan eteenpäin"

Kun Dalen kuolemasta oli 14 vuotta, häneltä rahaa saaneet nuoret tapasivat toisensa. Tapaamisessa he pääsivät kertomaan, millaisen vaikutuksen Dale heidän elämäänsä teki. Poppoo kutsuu itseään lempinimellä "Dalen lapset".

Steve Nielsen toivoo vain, että nuoret auttavat elämässään muita samalla tavalla kuin Dale auttoi heitä.

– Pyydämme vain, että annatte lahjan eteenpäin. Ette voi maksaa takaisin, koska Dale on poissa. Mutta voitte muistaa hänet ja toimia, kuten hän, Steve kuvaa.

Lähteet: CNN, Abc7.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja