Säästä rahaa! Nämä kodin kertakäyttötavarat kannattaa käyttää uudelleen

Säästä rahaa ja hyödynnä kodin arkitavarat uusin tavoin.

Kertakäyttöiset tavarat saattavat olla edullisia ja käytännöllisiä, mutta niiden pois heittäminen voi olla turhaa. Monilla tavaroilla on vaihtoehtoisia käyttötapoja ja ne ovat pitkäikäisempiä, kun niitä osaa käyttää eri tavoin.

Sen sijaan, että heittäisit seuraavat asiat pois, kokeile käyttää niitä uusilla tavoilla!

Alumiinifolio: Käytettyäsi folionpalaa pataruoan peittämiseen, säästä se ja käytä uudelleen! Perinteisten käyttötapojen ohella voit tehdä foliolla muutakin. Esimerkiksi ruosteen irrottaaksesi revi pieni pala alumiinifoliota. Purista folio palloksi ja kasta veteen. Jynssää foliopallolla ruoste tiehensä! Esimerkiksi grillin sisäpuoli puhdistuu foliopallolla kätevästi!

Partahöylä: Partahöylästä on apua muuhunkin kuin sängestä eroon pääsemiseen. Kertakäyttöiset höylät ovat omiaan poistamaan nukkaa vaatteista. Ajele neuleet kunnolla ja ne näyttävät paremmalta kuin ennen.

Syömäpuikot: Puisia syömäpuikkoja on turha heittää pois, vaikka söisitkin mieluummin haarukalla. Voit esimerkiksi käyttää niitä grillauspuuhissa. Liota puikkoja 15 minuutin ajan vedessä, lävistä lihanpalat ja vihannekset ja grillaa vartaat! Tai grillaa vaahtokarkit puikkojen avulla. Voit myös laittaa puikon pystyyn kukkaruukkuun hennon taimen tueksi. LUE MYÖS:  Älä heitä syömäpuikkoja pois – 5 yllättävää käyttötapaa

Suodatinpaperit: Keititkö kahvia? Ennen kuin heität käytetyn suodatinpaperin pois, huomioi tämä: voit käyttää paperin ja kahvinporot kukkaruukun pohjalla eräänlaisena lannoitteena. Se myös estää mullan vuotamisen ruukun rei'istä. LUE MYÖS:  Kahvinporojen hyötykäyttö – katso 6 yllättävää kikkaa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja