Säästä itsesi rikkaaksi – tässä yksinkertaiset vinkit

Joskus yksinkertaiset neuvot ovat tehokkaimpia. Säästä näiden ohjeiden mukaan ja saavutat tavoitteesi!

Odotatko sinäkin päivää, jona olet rikas? Älä enää odota: säästä itsesi miljonääriksi! Budgetsaresexy.com listasi tavat, joilla säästäminen on helppoa.

Helpot säästövnkit

Aloita nyt. Älä odota, että tienaat enemmän tai "tarpeeksi" – se päivä voi olla edessä vasta kymmenen vuoden kuluttua.

Aloita pienesti. Kympin, vitosen tai satasen säästäminen kerryttää ajan kuluessa suuren potin. Jos aloitat parikymppisenä ja säästät 200 euroa kuussa, olet yli miljoonan rikkaampi eläkeiässä!

Pidä budjettisi simppelinä. Liian monimutkaiset suunnitelmat vaikeuttavat säästämistä.

Kirjoita päämääräsi ylös. Voit listata kalenteriisi päivämäärän, johon mennessä olet säästänyt lomamatkaan tai iltapukuun tarvittavat eurot.

Avaa säästökohteille oma tili. Esimerkiksi monilla pariskunnilla on asunto- tai häätili, jolle kumpikin laittaa rahaa. Tiliä on myös helpompi seurata, koska tiliotteelle ei kerry nostoja, vaan ainoastaan kuukausittaisia panoja.

Anna pankin siirtää rahat suoraan säästötilillesi. Usko pois, et edes huomaa, kun vitosen verran rahaa katoaa tililtäsi joka kuukauden viides päivä!

Säästä pennit. Tyhjennä lompakkosi, takkiesi taskut, ja käsilaukkusi pohja kolikoista joka sunnuntai. Vie hilut pankkiin. Pienistä kolikoista kertyy suuria summia!

Palkitse itsesi. Jos jätät ostamatta suklaapatukan tai huulipunan, laita säästyneet rahat heti jemmaan.

Anna lainarahat itsellesi. Saitko maksettua pois autosi tai asuntosi lainan? Onneksi olkoon! Jatka nyt lainaerää vastaavan summan maksamista itsellesi, omalle säästötilillesi.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat