Tutkimus: Näin raha pilaa avioliittosi

Ylenpalttinen vaurauden tavoittelu ei tee onnelliseksi. Materialististen ihmisten parisuhde on nimittäin muita onnettomampi, yhdysvaltalaistutkimus osoittaa.

Yhdysvaltalaisen Brigham Young Universityn tutkijat ovat osoittaneet todeksi sanonnan, "raha ei tuo onnea". Tutkijat ottivat nimittäin selvää, mikä yhteys materialismilla ja parisuhdeonnella on. Tutkimus, johon osallistui 1734 naimisissa olevaa pariskuntaa, osoitti että materialistit ovat muita onnettomampia liitoissaan.

Tutkimukseen osallistuneet saivat vastata väittämään "raha ja materia eivät ole koskaan olleet tärkeitä minulle". Ne parit, jotka vastasivat myönteisesti tähän väittämään saivat muita pareja 10-15 prosenttia paremmat pisteet parisuhteen laatua ja tasapainoa mittaavien kysymysten kohdalla.

– Pariskunnat, joista kummatkin olivat materialistisia, olivat huonompia melkein jokaisella asteikolla, joihin keskityimme, tutkimuksen johtaja, perhe-elämän professori Jason Carroll kertoo.

Rahan ahneet parit kärsivät muita enemmän kommunikaatiovaikeuksista. Heillä oli myös huonompi ongelmanratkaisukyky ja heillä oli vaikeuksia kuunnella toisiaan. Tutkimuksen johtajan mielestä tämä johtuu siitä, että rahan ahneet ihmiset keskittyvät ennemmin omaisuuteensa kuin parisuhteensa hoitamiseen.

Materialistiset parit, jotka myönsivät rakastavansa rahaa, tappelivat myös rahasta enemmän, vaikka he pärjäsivätkin taloudellisesti paremmin. Kahden materialistisen ihmisen parisuhde oli merkittävästi huonompi kuin suhde, jossa vain toinen oli materialistinen.

Tutkimustulokset julkaistiin tässä kussa Journal of Couple 6 Relationship Therapy -julkaisussa.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Holbox

Lue myös:

    Uusimmat