Säästä rahaa joka päivä!

Jos lompakkosi huutaa leipää, älä hätäänny: sinulla on koko ensi viikko aikaa antaa sille elvytystä. Lue vinkit alta!

Analysoi maanantaina, pihistele tiistaina, juhli kotona torstaina. Savvysugar.com listasi tavat, joilla säästät viikon jokaisena päivänä.

Maanantai

Maanantaina on aika tutkia, mihin rahasi kuluvat. Seuraa menojasi koko viikon ajan. Katso seuraavana maanantaina, paljonko rahaa laitoit esimerkiksi työpaikan kahvilan tuotteisiin tai heräteostoksiin.

Tiistai

Käytä tiistaina vähemmän kaikkea. Ota lyhyempi suihku ja meikkaa vähemmän. Tee vain kaksi leipää neljän sijasta ja pureskele hitaasti – et taatusti jää nälkäiseksi! Jatka säästölinjaa viikon loppuun.

Keskiviikko

Vaikka keskiviikko taipuu "keksiviikoksi" kahta kirjainta vaihtamalla, hillitse silti himojasi keskiviikon ajan. Älä osta mitään vain siksi, että haluat, tai koska esine on halpa. Jätä myös tarjouseines kauppaan, jos se ei ole ostoslistalla. Tarkkaile tarpeitasi. Kaipaatko uutta takkia vielä kolmen viikon jälkeen? Osta se sitten.

Torstai

Jää torstaina kotiin, ja kutsu ystävät nyyttäreihin. Katsokaa elokuvia tai pelatkaa perheen kesken. Huolellinen suunnittelu varmistaa, ettei koti-ilta maksa sinulle mitään. Tee wokkia jääkaapin jämäaineksista ja ongi pullaa pakastimesta.

Perjantai

Perjantai, viikon paras päivä – ainakin säästötilillesi, sillä tänään annat sille palkkion. Laske, paljonko rahaa olet jo säästänyt alkuviikon toimillasi. Laita kyseinen rahasumma säästötilillesi. Jos sinulla ei ole tiliä, onneksi olkoon: nyt voit alkaa säästäjäksi!

Lauantai

Viikonloppuna sinulla on aikaa shoppailla ja himoita uusia housuja. Älä kiellä itseltäsi kaikkea, kokeile sen sijaan palkkakikkaa! Laske, paljonko tienasit viime viikolla, tai vaikkapa päivässä. Suhteuta uusien kenkien hinta työtuntien määrään. Kannattiko raataa seitsemän tuntia design-kenkien eteen? Päätös on sinun.

Sunnuntai

Sunnuntaina sinulla on aikaa valmistautua tulevaa viikkoa varten. Osta viikon ruokatarpeet kerralla, ja valmista aterioita pakkaseen ja jääkaappiin. Kotoa tuotu lounas on paras tapa säästää työpäivän aikana, joten pakkaa ruokaa mukaan. Älä tylsisty, vaan vaihtele ruokalajeja ja -annoksia. Osta työpaikkalounas kerran viikossa, jolloin siitä tulee pieni luksushetki keskelle viikkoa.

MTV3/Helmi

Lähde: Savvysugar.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja