Säästä aikaa ja hermoja! Testaa nämä siivousvinkit

Siivoa nopeammin ja tehokkaammin näillä aikaasikin säästävillä vinkeillä.

Kun oikeat siivousstrategiat ovat hallussa, sujuu kodin siistiminen nopeasti ja hermoja säästäen!

Testaa nämä vinkit ja kevätsiivous on ohi ennen kuin huomaatkaan!

Valitse saippua oikein

Fiksu siivoustaktiikka alkaa jo ennen kuin tartut harjanvarteen. Pidä suihkutilojen seinät ja lattia puhtaampana pitkään käyttämällä glyseriini- tai kasviöljypohjaista saippuaa. Nämä saippuat huuhtoutuvat helpommin viemäriin kuin perinteisemmät talipohjaiset saippuat, jotka voivat jättää valkoista, tahmaista kuonaa suihkunseinämiin.

Sammuta puhelin

Häiriötekijöitä tapahtuu ja parin tunnin siivousurakka voi muuttua neljäksi tunniksi, jos vastaat jokaiseen tekstiviestiin tai jäät seuraamaan televisiosarjan tapahtumia. Ennen kuin aloitat siivoamaan, kannattaakin siis poistaa kaikki mahdolliset häiriötekijät: laita puhelin äänettömälle ja sammuta tietokone sekä televisio.

Tee helpot hommat

Aloita helpoista hommista: käy nopeasti läpi ne huoneet, joissa ei juuri oleskella, ja säästä suuri energia huoneisiin, joissa oleskellaan paljon, kuten keittiöön ja kylpyhuoneisiin.

Hyödynnä tiskikonetta

Näyttääkö hammasmuki ällöttävän likaiselta? Älä jää ihmettelemään, vaan muista hyödyntää astianpesukonetta. Tiskikoneessa voit pestä vaikkapa lasten lelut tai kumisaappaat. LUE MYÖS:  Tiesitkö? Voit pestä nämä yllättävät esineet astianpesukoneessa

Kehitä rutiini suihkulastan käytöstä

Kuka nauttii kylpyammeen tai suihkutilojen siivouksesta? Tuskin kukaan. Helpoin tapa vähentää tämän inhotun homman toistumistiheyttä on hankkia suihkulasta ja rohkaista kaikkia perheenjäseniä käyttämään sitä. Pyyhi suihkun jälkeen seinät ylhäältä alas, kylpyammeen reunat sekä lattia itsessään – työnnä vesi suoraan viemäriin! Saippuan ja shampoon jämät huuhtoutuvat veden mukana sen sijaan, että ne jättäisivät inhottavan kalvon jälkeensä. Älä unohda tätä rutiinia ja huomaat, ettei sinun tarvitse enää siivota kylpyhuonetta aivan niin usein.

Höyrytä mikro

Kun huomaat ensimmäisen kerran, kuinka likainen mikrosi todella on, et voi enää sulkea siltä silmiäsi. Täytä mittakupillinen täyteen vettä ja laita se mikroon 2–3 minuutiksi. Höyry pehmentää ruokatahrat ja pystyt pyyhkimään mikron puhtaaksi helpommin. LUE MYÖS:  Mikro puhtaaksi, kylpyhuoneet kirkkaiksi – kodin tehokkain pesuaine löytyykin jääkaapistasi?

Pölyt lattialle

Noudata aina ylhäältä alas -sääntöä: pudota pölyt ja roskat verhoista, kirjahyllyistä, lampunvarjostimista ja takanreunuksilta lattialle. Tämän jälkeen voit vain imuroida ne pois. Siivoat nopeammin, kun sinun ei tarvitse huolehtia siitä, mihin pölyhiukkaset leijailevat. Varmista vain, että imurisi on tarpeeksi tehokas!

Jätä vähän käytetyt huoneet väliin – tällä kertaa

Useimmille huusholleille joka toinen viikko tehtävä siivous on riittämiin, kunhan kuitenkin siivoat jälkesi keittiössä päivällisen jälkeen. Jotkut askareet ovat sellaisia, jotka tarvitsee tehdä vain kerran kuussa. Jos kodissasi on esimerkiksi vähemmälle käytölle jäävä vierashuone, voit hyvillä mielin siivota sen harvemmin.

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat