Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Saaristolaisleipä tai -sämpylät

Saaristolaisleipä
SaaristolaisleipäMyllyn Paras
Julkaistu 31.08.2006 09:21(Päivitetty 19.01.2012 15:21)

Tumman saaristolaisleivän tekeminen on yllättävän helppoa! Leipä kannattaa tehdä pitkulaiseen vuokaan tai isoihin muffinivuokiin. Tummista jauhoista, omenasta ja kaljamaltaista leivottu leipä on terveellinen ja kuitupitoinen.

Saaristolaisleipä tai -sämpylät

2 kpl pitkulaisessa vuossa tai 24 sämpylää

  • 6 dl piimää, kaljaa tai olutta
  • 2 dl löysähköä omenasosetta
  • 2 dl kaljamaltaita
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl siirappia
  • 1 rkl fenkolia, anista tai kuminaa
  • 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Lämmitä neste kiehuvaksi. Lisää siihen maltaat ja omenasose. Mikäli käytät omenamarmeladia, löysytä sitä vedellä. Anna olla hetki, kunnes seos on kädenlämpöistä, liuota silloin joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, mausteet ja jauhoja. Alusta taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan tai silikoni tai teflonvuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 min.

Tai tee sämpylämuffineja isoissa muffinivuoissa. Jaa taikina muffinivuokiin, esim. silikonisiin tai foliovuokiin. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuutissa muffinikolojen koosta riippuen.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Poliisi hälytettiin auttamaan "naista hädässä" Yhdysvalloissa – paikalla odottikin huutava SimonMistä tietää, onko päänsärky migreenin aiheuttamaa?100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmallaSaitko Osuuspankista tällaisen viestin? Kyseessä huijausRuotsalaismiehen luottokortti lakkasi toimimasta – syy yllätti virkailijatkinMatti pelkää vapaana lähestyviä koiria: "Olen potkinut ja lyönyt kepillä niitä päähän"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:11
    Luonto ja eläimet

    Poliisi hälytettiin auttamaan "naista hädässä" Yhdysvalloissa – paikalla odottikin huutava Simon

  • 18:53
    Migreeni

    Mistä tietää, onko päänsärky migreenin aiheuttamaa?

  • 17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 16:01
    Verkkohuijaukset

    Saitko Osuuspankista tällaisen viestin? Kyseessä huijaus

  • 14:15
    Mitä ihmettä?

    Ruotsalaismiehen luottokortti lakkasi toimimasta – syy yllätti virkailijatkin