Saako vaatteita antaa joululahjaksi? Asiantuntija vastaa

Pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppä Dress You Up -yrityksestä kertoi oman kantansa siihen, kannattaako vaatteita ostaa läheisille joululahjaksi.

Moni tekee juuri ennen joulua paljon hankintoja pukinkonttiin ja usein jokaisen lähipiiriin kuuluu joku, jolle on erityisen vaikea keksiä sopivaa joululahjaa, mutta onko vaate sopiva lahja jouluksi?

– Jos tietää toisen maun ja tietää toisen koon, niin ilman muuta, sehän on ihana lahja! Seppä toteaa.

Lahjansaajan tyyli on tärkeää tuntea

Seppä muistuttaa, että jos läheisen mielii yllättää positiivisesti vaatelahjalla, on tärkeää miettiä tarkkaan lahjansaajan tyyliä. Vaatelahjankaan ei kuitenkaan missään nimessä tarvitse olla tylsä ja arkinen, vaan rajoja kannattaa kokeilla lahjansaajan tyylin puitteissa mielikuvituksekkaasti.

– Läheisen voi yllättää antamalla lahjaksi jonkun räväkämmän vaatteen, mutta on tärkeää tuntea hänet hyvin, jotta tietää, mitkä hänen rajansa ovat pukeutumisessa, Seppä kertoo.

– Puserot, hatut, hansikkaat ja laukut ovat kaikki aivan loistavia joululahjoja! Seppä vinkkaa.

Jos ei ole aivan varma lahjansaajan koosta, kannattaa kuitenkin miettiä kahteen kertaan, mitä toiselle ostaa. Kenkiä Seppä ei suosittele ostamaan joululahjaksi.

– Kenkiä on kuitenkin hyvin vaikea ostaa toiselle, sillä kengän lestin on erityisen tärkeää olla juuri sopiva jalalle. Lahjakortti kenkäliikkeeseen on kuitenkin oikein hyvä lahja, Seppä vinkkaa.

Tee turvallisia vaateostoksia

Kun vaatteen ostaa lahjaksi, on riskinä aina se, että vaate ei istu lahjansaajalle kokonsa tai tyylinsä puolesta. Tästä syystä olisi hyvä, että lahjaksi annetun vaatteen voisi aina joko palauttaa tai vaihtaa liikkeessä.

– On tärkeää muistaa, että vaatteissa on syytä olla vaihto- tai palautusoikeus, Seppä muistuttaa.

– Kaikki liikkeet eivät anna oikeutta vaihtoon tai palautukseen, sillä se ei ole pakollinen. Usein isommat liikkeet ottavat kuitenkin palautuksia ja vaihtoja vastaan jopa loppiaiseen saakka, Seppä kertoo.

Joululahjaksi ei usein kannata ostaa alennettuja vaatteita, sillä niiden vaihtaminen tai palauttaminen saattaa osoittautua mahdottomaksi. Asia kannattaa aina tarkistaa jo ostotilanteessa vaateliikkeen myyjältä.

– Alennettuja tuotteita ei yleensä koskaan vaihdeta tai palauteta – tämä onnistuu usein vain normaalihintaisten vaatteiden kohdalla, Seppä toteaa.

MTV Lifestyle seuraa talven alennusmyyntien etenemistä Kikka Sepän johdolla.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat