Saako kaunis nainen sinut näkemään punaista? Kyse ei olekaan kateudesta!

Värisetkö inhotuksesta nähdessäsi kauniin julkkisnaisen televisiossa? Tiesitkö heti, että uuteen työkaveriisi ei ole luottamista? Moni tarjoaisi selitykseksi naisten välistä kateutta, mutta kyse ei ehkä olekaan siitä.

Moni nainen tunnistaa tämän tunteen: menet juhliin ja ensinäkemältä tunnet suurta vihamielisyyttä täysin tuntematonta naista kohtaan. Tai joku tietty julkkisnainen aiheuttaa sinussa inhonväristyksiä aina, kun näet hänet televisiossa. Kerropa siitä jollekin miehelle ja selitykseksi tarjotaan kateutta. Olisihan se toki luonnollinen ja helppo selitys, mutta on muitakin kauniita ja upeita naisia, joita et pidä yhtä epämiellyttävinä.

– Meillä kaikilla on omat pienet heikkoutemme ja kateuden kohteemme, se on vain osa ihmisluontoa, sanoo psykologi Ingrid Collins London Medical Centeristä.

– Useimmiten nämä tunteet eivät kuitenkaan kumpua kateudesta. Jos mietitään esimerkiksi Marilyn Monroeta, niin naisethan jumaloivat häntä ja hän oli suuri seksisymboli.

– Pitää muistaa, että julkisuuden henkilöt esittävät persoonaa, joka ei välttämättä ole heidän todellinen minänsä. Mutta kun puhutaan ystävistä, kollegoista ja ihmisistä, joita tapaa jokapäiväisessä elämässä, niin vaistot ovat hyvin tärkeitä, usein oikeassa ja niitä pitäisi kuunnella.

Naiset ymmärtävät vaistojaan miehiä paremmin

Kaikki meistä ovat tavanneet naisen, jota ovat välittömästi vihanneet, vaikka sanaakaan ei ole vaihdettu. Sama nainen voi aiheuttaa ääretöntä ihastusta miehissä. Miksi?

– Yleensä naiset ovat enemmän sopusoinnussa vaistojensa kanssa. Puhutaan, että on saatu huono vaikutelma jostakusta tai ettei olla samalla aallonpituudella jonkun kanssa, Collins sanoo.

– Siinä on jotain perää, koska kaikki me annamme itsestämme tiettyä energiaa, mutta se on hienovaraista – ja naiset ovat parempia huomaamaan ja tuntemaan sen.

Miljoonia vuosia sitten naisten piti tukeutua vaistoihinsa selvitäkseen. Heidän piti tietää, ettei yksikään lähipiirin nainen aikonut varastaa ruokaa tai miestä! Ehkäpä tämä vaisto onkin periytynyt meille luolanaisilta asti.

– Varmasti, jopa tänä päivänä, tapellaan valta-asemasta alfauroksen viehättämiseksi sen varmistamiseksi, että jälkikasvulla on paremmat mahdollisuudet elämässä.

– Tämä voi olla alitajuntaista, mutta sitä ilmenee juuri siksi, että olemme (pohjimmiltamme) eläimiä.

Erilaiset tavat tuntuvat uhkaavilta

Viihdytkö paljon tyttökavereidesi kanssa? Tunnetko inhoa naisia kohtaan, jotka viihtyvät miesseurassa paremmin?

– Sellaisella ihmisellä on vain erilainen tapa suhtautua vastakkaiseen sukupuoleen, Collins puolustaa.

– Se on perheeltä opittu tekniikka. Koska se on erilainen kuin oma tapa käyttäytyä miesten seurassa, se voi tuntua uhkaavalta.

Jos tunnet inhoa itsevarmoihin, menestyviin ja voimakkaisiin naisiin, saatat tuntea, ettei heidän kipuamisensa huipulle ole sujunut reiluin keinoin.

– Huipun päällimmäiseksi on erilaisia keinoja, Collins muistuttaa.

– Jos itse teit sen rakkauden, tuen, kovan työn ja ystävyyssuhteiden rakentamisen kautta, on hyvin todennäköistä, että tunnistat ihmisen, joka on tehnyt sen tallomalla muita.

AVA

Lähde: dailymail.co.uk

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja