Saako juusto uneksimaan George Clooneysta? Lue erikoisimmat terveyskysymykset!

Daily Mail listasi yleisimpiä terveyteen liittyviä kysymyksiä ja urbaaneja myyttejä, joita ihmiset eivät kehtaa kysyä ääneen. Lue ja ylläty!

Mitä juustoa sinun pitää syödä, jotta näkisit unia George Clooneysta? Entä voiko ihminen saada flunssan, jos menee nukkumaan märällä tukalla? DailyMail.co.uk vastasi ihmisiä askarruttaneisiin kysymyksiin!

Johtuvatko pahat unet juuston syömisestä?

Vaikka monet vanhemmat pelottelevat lapsia pahoilla unilla, jos nämä syövät juustoa ennen nukkumaanmenoa, väitteellä ei ole tieteellistä pohjaa. Tutkijoiden mukaan juusto itse asiassa auttaa nukkumaan!

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt söivät 20 grammaa juustoa joka ilta ennen nukkumaanmenoa. 72 prosenttia kertoi nukkuneensa todella hyvin ja jopa 70 prosenttia ihmisistä muisti unensa aamulla. Yksikään ei nähnyt painajaisia.

Juustossa on paljon proteiinia ja aminohappoja, jotka auttavat nukkumista. Se ei aiheuta huonoja unia, mutta juustovalinnalla voi olla merkitystä uniin: esimerkiksi Cheddaria syövät näkevät todennäköisemmin unia julkkiksista.

Kasvavatko kynnet aina samalla vauhdilla?

Kynnet eivät kasva aina yhtä nopeasti. Sormien kynnet kasvavat lähes neljä kertaa nopeammin kuin varpaankynnet. Keskisormen kynsi kasvaa kaikkein nopeimmin.

Syytä tähän ilmiöön ei varmasti tiedetä. Se voi johtua siitä, että dominoivan käden keskisormen kynsi myös kuluu kaikkein nopeimmin.

Lisäksi on tiedossa myös, että pitkäsormisten ihmisten kynnet kasvavat nopeammin kuin lyhytsormisten ihmisten kynnet.

Saavatko kaljut todennäköisemmin sydänkohtauksia?

Tässä väitteessä piilee totuus. Tutkimuksen mukaan päälaelta kaljuuntuvat miehet saavat 40 prosenttia todennäköisemmin sydänkohtauksen, ohimolta kaljuuntuvilla todennäköisyys sydänkohtaukseen kasvaa 28 prosentilla.

Yhteys johtuu testosteronista. Kaljuuntuminen voi olla merkki siitä, että mies on yliherkkä testosteronille. Tämä taas vahingoittaa sydämen ympärillä olevia soluja.

Vilustunko, jos menee nukkumaan märällä tukalla?

Märkyys ja kylmyys eivät aiheuta vilustumista. Ihminen ei myöskään vilustu kävelemällä ulkona ilman takia eikä etenkään mennessään nukkumaan märällä tukalla.

Vilustuminen johtuu viruksista. Ihmisen täytyy altistua virukselle, jotta vilustuu.

Pilaako huulirasva huuleni?

Tämä väite on osittain totta. Huulirasvoissa on usein ainesosia, jotka aiheuttavat kirvelyä, kuten salisyylihappoa ja mentolia. Näiden ainesosien tarkoitus on saada kuluttaja uskomaan, että jotakin tapahtuu, kun hän lisää rasvaa huulilleen.

Jotkut näistä ainesosista saattavat saada huulet kuoriutumaan. Huulet ohentuvat eivätkä voi suojautua yhtä tehokkaasti, joten ihmiset joutuvat lisäämään huulirasvaa uudestaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Pääkuva Colourbox, muut Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja