Ruotsinlaivan ravintolatarjonta uudistui – buffetissa saa nyt siideriäkin

Turusta Tukholmaan seilaavalla uudella risteilyaluksella voi perinteisten buffetruokien lisäksi täyttää vatsansa vaikkapa sushilla tai pastalla.

Viking Linen uusi risteilyalus Viking Grace seilasi neitsytmatkalleen Turusta Tukholmaan lauantaina 13.1.2013. Uudella matkustajalaivalla on uudistettu perusteellisesti myös perinteisen Ruotsinlaivan ruokakonsepti.

Risteilymatkustajan ei enää tarvitse tyytyä pelkkään buffetiin, sillä paatilta löytyy nyt myös muun muassa pizza- ja pastaravintola, sushia ja macaron-leivoksia tarjoileva kahvila sekä retroilun ystävien humpparavintola voileipäkakkutarjoiluineen.

– Alusta asti oli ajatuksena se, että kun lähdetään tekemään skandinaavisesti modernia laivaa, ei haluta pelästyttää pois meidän ihania vakioasiakkaita. Päätimme ottaa mukaan tällaisen mummolan olohuoneen, Retro-ravintolan, jossa on kodikasta olohuonetunnelmaa. Täällä saa tanssia ja baaritiskiltä voi tilata ampiaisia sekä sinisiä enkeleitä, kertoo Viking Gracen tuotepäällikkö Taru Kauppinen.

Luksuksen ystävää hemmotellaan puolestaan à la carte -ravintolan kyljessä löytyvässä samppanjaloungessa. Mikään laivan ravintoloista ei kuitenkaan ole Kauppisen mukaan suunnattu tietylle ikäryhmälle.

– Tarkoituksena on, että kaikki viihtyvät.

Lihapullia ja äyriäisiä

Vaikka uusia asiakkaita houkutellaankin nyt toden teolla risteilemään moderneilla ruokaratkaisulla, täytyy myös risteilykonkareita miellyttää. Buffetpöydistä löytyvät siis tuttuun tapaan ne ikisuosikit aina graavilohesta lihapulliin ja janssoninkiusaukseen.

– Perusidea on ihan sama kuin kaikilla muillakin Itämeren aluksilla. Uutuutena meillä ovat tällaiset eyecathcer-pöydät, joihin laitamme kausittaiset, vaihtuvat tuotteet. Näin aluksi illallispuolella on äyriäisvalikoima ja lounaalla hampurilaisen lisukkeet, kertoo Aurora-buffetravintolan pääkokki Sakari Lehtinen.

Myös logistiikka on uudessa laivassa täysin uudistettu. Kun vanhoilla risteilyaluksilla keittiö toimii buffetravintolan yhteydessä, Viking Gracella kaikki tapahtuukin kerrosta alempana.

– Meillä on alakerrassa varsinainen keittiö ja tässä buffetkerroksessa vain pieni valmistelukeittiö, jossa ruoat lämmitetään ja laitetaan esille.

Buffetin hanasta saa nyt siideriäkin

Buffetin ruoat on ripoteltu eri pisteisiin niin, ettei isoja jonoja pääse syntymään. Myös esillepanoon ja annoskokoihin on kiinnitetty entistä enemmän huomiota, ettei turhaa ruokajätettä syntyisi. Esimerkiksi salaatin voi uudessa buffetissa koota oman maun mukaan.

– Salaattilinjastolla on lisukkeina muun muassa seitsemää eri pähkinää ja kastikkeita. Eli tässä mennään perinteisestä buffetista aika kauas. Asiakas voi itse rakentaa vaikka quinoa-, couscous- tai pastapohjaisen salaatin ja valita siihen itse kastikkeet.

Alkoholijuomien ystäville on edelleen tarjolla hanajuomina olutta ja viinejä, mutta uutuutena joukkoon on saatu myös kauan odotettu hanasiideri.

Lisää aiheesta uutisissa:

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja