Ruotsin MM-sankari puhui viimein suomea – katso yllättävä mestaruushaastattelu

Ruotsin suomalaissukuinen NHL-tähti Mika Zibanejad on aiemmin pysytellyt haastatteluissa pääsääntöisesti ruotsin ja englannin kielissä, mutta tuoreen maailmanmestaruuden jälkeen hän puhui MTV Sportille suomeksi.

Zibanejad tosin empi alkuun suomeksi juttelemisen kanssa, kun häneltä kysyi, kuinka hyvältä maalin tekeminen MM-finaalissa tuntui. Zibanejad lukeutui joukkueensa sankareihin lauottuaan toisessa erässä Sveitsiä vastaan tärkeän 2–2-tasoituksen.

– En voi puhua suomea nyt. Olen niin loppu, ettei mulla ole sanoja, Zibanejad sanoi MTV Sportille.


Zibanejad jatkoi silti suomen puhumista. Rangaistuslaukauskilpailussa hän avasi Ruotsin pelin, kun Sveitsin Sven Andrighetto oli sitä ennen tyylitellyt kiekon häkkiin. Pelottiko, kun et rankkareissa onnistunut tekemään maalia?

– Vähäsen, mutta tiedän, että meillä on hyviä pelaajia. Ei se mitään, Zibanejad vastasi yhä suomeksi.


Zibanejad voitti vuonna 2012 alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden iskettyään jatkoaikamaalin Venäjän reppuun. Nyt (maalein 3–2 rankkareilla voitettu) aikuisten MM-kulta oli Mikalle uran ensimmäinen.

– Molemmat ovat isoja mulle. Mä olen niin… en mä löydä sanoja nyt, mutta on niin kiva olla tämän joukkueen kanssa ja voittaa, Zibanejad sanoi iloisena.

New York Rangersia NHL:ssä edustavalla Zibanejadilla on iranilainen isä ja suomalainen äiti.

Millaisia terveisiä Zibanejad lähetti suomalaisille faneilleen? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta!



Lue myös:

    Uusimmat