Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa piti toiveikkaan puheen kansalaisilleen: "On myös hyviä syitä tuntea toivoa ja luottamusta"

Paljon onnea, Kaarle Kustaa! Perhe kokoontui juhlimaan 70-vuotiasta kuningasta 43:02
Kuningas Kaarle Kustaa täytti 70 vuotta vuonna 2016

Kuningas Kaarle Kustaa puhutteli ensimmäistä kertaa ruotsalaisia koronaviruspandemian puhjettua. 

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa, 73, piti keskiviikkona 18. maaliskuuta ensimmäisen puheensa ruotsalaisille koronaviruspandemiaan liittyen. Kuningas piti puheen hallituksen ylimääräisen kokouksen yhteydessä. Puheessaan kuningas puhutteli niin hallitusta, viranomaisia, yritysyhteisöä kuin myös Ruotsin kansaa. 

– Miljoonat ruotsalaiset ottavat suuren vastuun ja pidättäytyvät sellaisista toimista sekä yhdessä olemisesta, joita ovat saattaneet odottaa innolla, kuningas totesi puheessaan.

– Koronavirus on asettanut maamme kireään tilanteeseen. Monet ovat huolissaan terveydestään, sukulaisistaan, toimeentulostaan. Olemme asemassa, joka vaatii vastuuta itsestään sekä muista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kaarle Kustaa korosti puheessaan myös tulevia mahdollisuuksia sekä toivoa paremmasta, huolimatta maailmaa myllertävästä viruksesta sekä pelosta, joka on monien mielessä tällä hetkellä. 

– Nykyisen kaltaiset vaikeat tilanteet tarjoavat myös mahdollisuuden. Kyvyn tuoda esiin parhaat meissä itsessämme, kansakuntana ja ihmisinä. Tilanteen vakavuutta ei pidä vähätellä, mutta on myös hyviä syitä tuntea toivoa ja luottamusta, kuningas sanoi. 

Kuningas antoi tunnustusta tahoille, jotka ovat työskennelleet niin viruksen leviämisen rajoittamiseksi, konkreettisten tietojen saamiseksi sekä auttaakseen asianomaisia. Sekä yritysten toiminta kriisin keskellä sai osakseen arvostusta kuninkaan puheessa.

Puheessaan Kaarle Kustaa tiedosti, että koronavirus aiheuttaa suuria muutoksia lukemattomalle määrälle ihmisiä – mahdollisesti jopa kuukausien ajaksi. 

– Muutat jokapäiväistä elämääsi sekä suunnitelmasi, ja teet tämän paitsi oman, mutta myös muiden ihmisten tähden, jotta tartunta ei leviäisi, kuningas muistutti. 

Lähde: Aftonbladet

Juttua muokattu 19.3.2020 klo 11.42 - korjattu kuvatekstissä vuosiluku

Lue myös:

    Uusimmat